GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Από τα πλακάτ στα... προκάτ προεκλογικά συνθήματα

Παλιά, τα πολιτικά συνθήματα τα έβγαζε ο λαός. Τώρα τα βγάζουν οι εταιρείες. Με αυτή τη φράση στέλεχος μεγάλου κόμματος που συμμετείχε ε...

Παλιά, τα πολιτικά συνθήματα τα έβγαζε ο λαός. Τώρα τα βγάζουν οι εταιρείες. Με αυτή τη φράση στέλεχος μεγάλου κόμματος που συμμετείχε ενεργά στο «στήσιμο» των προεκλογικών συγκεντρώσεων των δεκαετιών του 1980 και του 1990 εξηγεί ότι τα συνθήματα όπως το «Ε-ε-έρχεται» που φώναζαν οι Έλληνες για τον Κωνσταντίνο Καραμανλή, το 1974 μετά τη Χούντα, αποτελούν πλέον μέρος της ιστορίας.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του ο Ελεύθερος Τύπος, η γλώσσα των πολιτικών συνθημάτων έχει αλλάξει ριζικά, ενώ η εποχή που ο πολιτικός έβγαινε στο μπαλκόνι και με το λόγο του έπιανε τον παλμό του κόσμου, έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Σήμερα, οι πολίτες δεν παραληρούν ακούγοντας τους πολιτικούς και τα συνθήματα τους είναι καταγγελτικά. Με πρωταγωνιστές σε αυτά το χρέος, το ΔΝΤ και την τρόικα, τα σημερινά μηνύματα δείχνουν την αγανάκτηση του κόσμου για το πολιτικό σύστημα που επέφερε η «λαίλαπα» του μνημονίου. Πλέον, οι ψηφοφόροι είναι απαθείς, δεν ταυτίζονται με κάποιον ηγέτη, γι’αυτό και πλέον τα συνθήματα δεν «γράφουν» ιστορία.

Επίσης, τα κόμματα εμπιστεύονται τις διαφημιστικές εταιρείες και οργανώνονται από τις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης, απ’ όπου περνούν και τα μηνύματα τους.