GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Καταδίωξη με τρεις νεκρούς στον Έβρο

Φρικτό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα τρεις άνθρωποι (διακινητής και μετανάστες), μετά από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στ...

Φρικτό θάνατο βρήκαν τα ξημερώματα τρεις άνθρωποι (διακινητής και μετανάστες), μετά από καταδίωξη του αυτοκινήτου στο οποίο επέβαιναν στο νότιο κόμβο Λυκόφης στον Έβρο.

Λίγο πριν την είσοδο στην Εγνατία Οδό (κόμβος Αρδανίου), το Ι.Χ. των δραστών εμβολίστηκε από όχημα της «FRONTEX», στο οποίο επέβαιναν 2 αξιωματούχοι και ένας αστυνομικός του Τ.Σ.Φ. Σουφλίου, με αποτέλεσμα να ανατραπεί σε παρακείμενη αγροτική έκταση και ανεφλέγη.

Από την προαναφερόμενη σύγκρουση ουδείς τραυματίστηκε από το όχημα του «FRONTEX». Πλησίον του οχήματος των δραστών, βρέθηκαν σοβαρά τραυματισμένοι 6 μετανάστες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Π.Γ.Ν. Αλεξανδρούπολης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος 2 εξ’ αυτών. Μετά την κατάσβεση της φωτιάς εντοπίστηκε στη θέση του οδηγού απανθρακωμένο το πτώμα ενός άνδρα (πιθανόν του διακινητή).

Το Αστυνομικό Δελτίο:
“Κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης Ελληνικών Συνοριακών Δυνάμεων και στελεχών του Frontex για την ακινητοποίηση οχήματος μεταφοράς παράνομων μεταναστών, το ιδιωτικό όχημα του διακινητή εμβόλισε το όχημα του Frontex με αποτέλεσμα να εκτραπεί (τo όχημα διακίνησης) από την  πορεία του, να ανατραπεί και να αναφλεγεί.

Έξω στο φλεγόμενο όχημα, εντοπίσθηκαν έξι παράνομοι μετανάστες, εκ των οποίων οι τέσσερις τραυματισμένοι και άλλοι δύο σοβαρά τραυματισμένοι που εξέπνευσαν κατά τη διάρκεια της μεταφοράς τους στο νοσοκομείο. Από τους μετανάστες που συνελήφθησαν οι δύο είναι υπήκοοι Κίνας και οι άλλοι δύο είναι υπήκοοι Ιράν. Στη θέση του οδηγού του φλεγόμενου οχήματος βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα αγνώστου άνδρα.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί των Συνοριακών Δυνάμεων στο Σουφλί Έβρου, εντόπισαν, στον κόμβο Λυκόφης, ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, στο οποίο επιβιβάζονταν έξι (6) μη νόμιμοι μετανάστες. Σε σήμα στάσης που έκαναν στον οδηγό το οχήματος να το ακινητοποιήσει, αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα, κατευθυνόμενος προς Αλεξανδρούπολη.

Λίγο πριν τον κόμβο Αρδανίου της Εγνατίας Οδού, ο οδηγός του Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητου, στην προσπάθειά του να διαφύγει, εμβόλισε όχημα του FRONTEX,  στο οποίο επέβαιναν δύο Σλοβένοι Αξιωματούχοι και ένας Έλληνας αστυνομικός, με αποτέλεσμα, το όχημα του διακινητή να εκτραπεί της πορείας του, να ανατραπεί σε παρακείμενη αγροτική έκταση και να αναφλεγεί.

Αστυνομικές δυνάμεις του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης που κατέφθασαν στο σημείο, εντόπισαν εκτός του φλεγόμενου οχήματος, τους έξι (6) μη νόμιμους μετανάστες. Μεταφέρθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όπου για τους δυο από αυτούς (άνδρες) διαγνώσθηκε ο θανάσιμος τραυματισμός τους, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις (4) νοσηλεύονται τραυματισμένοι.

Μετά την κατάσβεση της φωτιάς από άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αλεξανδρούπολης, που έφθασαν στο σημείο, βρέθηκε εγκλωβισμένο εντός του οχήματος, στη θέση του οδηγού και απανθρακωμένο ένα πτώμα ανδρός, πιθανόν του διακινητή.

Από τους επιβαίνοντες στο όχημα του FRONTEX κανείς δεν τραυματίστηκε.

Η προανάκριση ενεργείται από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου Αλεξανδρούπολης”.