GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Τσίπρας, ομιλία στην Κεντρική Πλατεία της πόλης! (+video)

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ο κος Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποι...

Στην Ξάνθη βρέθηκε το απόγευμα της Παρασκευής σε ανοικτή συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της πόλης ο κος Αλέξης Τσίπρας, πραγματοποιώντας παράλληλα περιοδεία στους ορεινούς οικισμούς του νομού.

«Δεν σας ζητάμε ψήφο διαμαρτυρίας αλλά ψήφο εξουσίας για να σώσουμε τον λαό από αυτή τη λαίλαπα του μνημονίου» ανέφερε ο κος Τσίπρας από την Ξάνθη εξοπολύνοντας παράλληλα επίθεση τόσο σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ όσο και στον ΛΑΟΣ. «Ούτε ο κος Άδωνις, ούτε ο κος Βορίδης ούτε ο κος Καρατζαφέρης θα είναι υπουργοί. Κε Βενιζέλο στις 6 του Μάη όσο και να προσπαθήσετε δεν θα καταφέρετε να αθροίσετε μαζί ούτε το 51% των ψήφων αλλά ούτε και 151 βουλευτές στη βουλή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος εκτιμώντας πως «θα περάσετε μαζί στο περιθώριο της ιστορίας ως παπαγάλοι των μεγάλων συμφερόντων ντόπιων και ξένων γιατί ο ελληνικός λαός δεν τρώει πια κουτόχορτο, έχει γνώση και επίγνωση».

Παράλληλα ο ίδιος ξεκαθάρισε πως «μη συνεργασία ίσον υποταγή στο μνημόνιο. Ψήφος διαμαρτυρίας σήμερα δεν είναι αρκετή. Είναι μεγάλο στίγμα για τη χώρα των δημοκρατικών αγώνων να δώσει αντιπολιτευτική ψήφο σε μια τρομοκρατική οργάνωση, όπως αυτή της Χρυσής Αυγής. Και ας μας απειλούν ότι θα μας κάνουν με τα κρεμμυδάκια. Ο ελληνικός λαός έχει επίγνωση δεν πρόκειται να τους δώσει ψήφο διαμαρτυρίας»

Περισσότεροι από 1000 πολίτες βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης παρακολουθώντας την ομιλία του κ. Τσίπρα, ο οποίος χαρακτήρισε την εν λόγω εκδήλωση ως την απάντηση σε όλους «αυτούς του φοβούνται να βγουν στις πλατείες».

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά!
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι μπροστά απ’ όλες τις άλλες δυνάμεις που σε ρητορικό επίπεδο λένε ότι είναι μνημονιακές. Η ψήφος για να είναι ψήφος τιμωρίας πραγματικής πρέπει να έχει ουσία να μην πάει χαμένη»  τόνισε ο κος Τσίπρας σχολιάζοντας τη δημοσκοπική απεικόνιση του κόμματός του, αποκαλώντας  «απαράδεκτες» τις θέσεις που εκφράζει η κα Παπαρήγα για το εάν πρέπει να κυβερνήσουν αριστερές δυνάμεις τη χώρα.  «Είναι αδιανόητο αυτό που ακούμε από τα χείλη της κ. Παπαρήγα, η οποία είπε ότι δεν έχει νόημα η αριστερά να είναι στην κυβέρνηση γιατί θα είναι αδύναμη η αντιπολίτευση» σχολίασε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Εγγυούμαστε την παραμονή στην Ευρωζώνη
«Όποια κυβέρνηση και αν προκύψει δεν θα έχει καμία στήριξη και καμία σχέση με τον βαθύ πόθο του ελληνικού λαού να σταματήσει αυτή η πολιτική. εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε τον τερματισμό αυτής της δυσαρμονίας αλλά και αυτής της λιτότητας. Μπορούμε να εγγυηθούμε την παραμονή τη χώρας στην Ευρωζώνη» ανέφερε ο κος Τσίπρας σε μια αποστροφή του λόγου του, προσθέτοντας πως «δεν θα τους επιτρέψουμε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε χώρα υποανάπτυκτη».

Να φορολογηθεί ο πλούτος!
Την πεποίθησή του πως για να υπάρξει ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας απαιτείται άμεση φορολόγηση του πλούτου και των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων και όχι του μέσου έλληνα πολίτη εξέφρασε ο κος Τσίπρας εξηγώντας πως «μπροστά στο δίλλημα μισθοί, κοινωνικοί παροχές και τοκογλύφοι δεν έχουμε κανέναν δισταγμό. Να σταματήσουμε να φορολογούμε τη φτώχεια και να αρχίσουμε να φορολογούμε και τον πλούτο. Θα έρθουν να σας μιλήσουν κάποιοι αντιμνημονιακοί όπως ο κος Καμμένος, ο οποίος θα σας πει ότι θέλει να τα έχει καλά με όλους. Σε αυτή τη ζωή όμως όταν κάποιος κερδίζει κάποιος χάνει. Όλα αυτά τα χρόνια σε Ελλάδα κέρδιζαν οι λίγοι που είχαν τα πολλά και έχαναν οι πολλοί». 

«Αν αντί για τα χαράτσια που έχουν μετατρέψει τους μικροϊδιοκτήτες σε νοικάρηδες στα ίδια τους τα σπίτια μπει μια έκτακτη εισφορά στο 1% του τζίρου των πολύ μεγάλων επιχειρήσεων που είχαν τζίρο 200 δις ευρώ, τότε θα εξοικονομήσουμε δύο δις» πρόσθεσε ο ίδιος. 

Μετά το τέλος της ομιλίας του ο κος Τσίπρας παρουσίασε τα μέλη που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιο του Σύριζα στην Ξάνθη.