GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ξάνθη: Ένας ακόμη σκουπιδότοπος έγινε… πνεύμονας ζωής! (+video)

-160 δένδρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας! Με την ενεργή συμμετοχή του 1ου Λυκείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η καθι...

-160 δένδρα φυτεύτηκαν στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δασοπονίας!

Με την ενεργή συμμετοχή του 1ου Λυκείου Ξάνθης πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση δενδροφύτευσης στον δήμο Ξάνθης το πρωί της Τετάρτης στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δασοπονίας.

Περίπου 100 παιδιά από την Α΄ και Β΄ τάξη του λυκείου, στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται στο σχολείο τους και τα οποία περιλαμβάνουν δράσεις ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης για θέματα περιβάλλοντος βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο χώρο της δενδροφύτευσης, στην περιοχή της ΕΚΤΕΝΟΠΛ, όπου σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου του δήμου Ξάνθης φυτεύτηκαν 160 δένδρα, διαφόρων ειδών.

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη δενδροφύτευση πέρσι στη μνήμη του δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου, όπου δημιουργήθηκε ένα μικρό αλσύλλιο εντός του πολεοδομικού ιστού της Ξάνθης. «Το τμήμα Πρασίνου απλά συνεχίζεις τις δράσεις του με στόχο μέσα στην επόμενη τριετία να φυτέψουμε 3.000 δένδρα μέσα στον δήμο της Ξάνθης» σημείωσε ο αντιδήμαρχος Πρασίνου του δήμου κος Απόστολος Αγκόρτσας, εξηγώντας πως «εδώ υπήρχε ένας σκουπιδότοπος. Εμείς θα συνεχίσουμε να καλύπτουμε όλους τους χώρους όπου υπάρχει ρύπανση».

Παράλληλα με την εκδήλωση της δενδροφύτευσης προγραμματίζεται ανάλογη δράση προστασίας και συντήρησης του χώρου και των δέντρων με τη συμμετοχή των παιδιών την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. «Δεν έχουμε καθόλου μηχανική βοήθεια στο δικό μας τμήματα» τονίζει χαρακτηριστικά ο κος Αγκόρτσας, αναφερόμενος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το τμήμα Πρασίνου στην εύρυθμη λειτουργία του.








«Σήμερα κάνουμε μια επέκταση του αλσυλλίου που είχαμε δημιουργήσει πέρσι στον ίδιο χώρο. Βάζουμε σήμερα διάφορα δέντρα γιατί στόχος μας είναι η βιοποικιλότητα» ανέφερε ο προϊστάμενος του τμήματος Πρασίνου κος Αθανάσιος Μπαμπάτσος, συμπληρώνοντας πως «το πράσινο είναι υπόθεση όλων μας. Εάν δεν θέλουν οι πολίτες να έχουμε πράσινο δεν θα έχουμε ποτέ».

Δεν υπάρχουν σχόλια