GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μαθητές εικονογράφησαν το παραμύθι «Ο Κυρ Δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς»

Το εικονογραφημένο διδακτικό παραμύθι της βραβευμένης συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου για την οδική συμπεριφορά στους δρόμους, «Ο Κυρ Δρόμος...

Το εικονογραφημένο διδακτικό παραμύθι της βραβευμένης συγγραφέως Σωτηρίας Κυρμανίδου για την οδική συμπεριφορά στους δρόμους, «Ο Κυρ Δρόμος, οι οδηγοί και όλοι εμείς», παρουσιάστηκε την Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012, σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια ΑΜΘ - Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης στην Κομοτηνή.

Πρόκειται για ένα παραμύθι που απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους και το οποίο εμπνεύστηκε η συγγραφέας μετά από την συνάντησή της πέρυσι με τους μαθητές των σχολείων, Μειονοτικό Μάστανλη και 1ο Δημοτικό Σχολείο Κομοτηνής, οι μαθητές των οποίων κλήθηκαν να το εικονογραφήσουν με τον δικό τους τρόπο και κυρίως αξιοποιώντας τη φαντασία τους.

Το γέννημα αυτής της συνδημιουργίας σχολίασε με επαινετικά λόγια στον χαιρετισμό που απηύθυνε στους μαθητές ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης Παύλος Δαμιανίδης, ενώ για το βιβλίο εκτός της συγγραφέως μίλησαν ο Διευθυντής του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κομοτηνής Δημήτρης Μυτακίδης και ο εκπαιδευτικός του Μειονοτικού Σχολείου Μάστανλη Ανέστης Σαββάκης.

Στην εκδήλωση επίσης παρέστησαν ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Νικολαϊδης καθώς και εκπρόσωπος του βουλευτή Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν. 

Η εκδήλωση έκλεισε με ενδιαφέρουσα συζήτηση μεταξύ της συγγραφέως και των μικρών μαθητών των δύο σχολείων που απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο την ευαισθητοποίησή τους πάνω σε θέματα οδικής ασφάλειας και συμπεριφοράς.

Δεν υπάρχουν σχόλια