GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Κομοτηνή: Συνελήφθησαν 7 λαθρομετανάστες, νεκρός ο διακινητής τους!

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (30-3-2012) το βράδυ, στο 6ο χλμ παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής ...

Συνελήφθησαν την Παρασκευή (30-3-2012) το βράδυ, στο 6ο χλμ παλαιάς Εθνικής Οδού Κομοτηνής Ξάνθης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σαπών της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ροδόπης, επτά (7) μη νόμιμοι μετανάστες, τους οποίους προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας 19χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Συρίας. Πέντε (5) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν και Ιράκ.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί, στο 18ο χλμ Εγνατίας Οδού Μέστης Κομοτηνής, έκαναν σήμα στάσης στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 19χρονος, προκειμένου να το ακινητοποιήσει, αλλά αυτός δεν συμμορφώθηκε και ανέπτυξε ταχύτητα. Στη συνέχεια εξήλθε από την Εγνατία Οδό, στον δυτικό κόμβο Κομοτηνής και κατευθύνθηκε προς Ξάνθη, μέσω της παλαιάς Εθνικής Οδού, όπου στο 6ο χλμ αυτής, το όχημά που οδηγούσε, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη. Αποτέλεσμα της εκτροπής ήταν να τραυματισθεί θανάσιμα ο 19χρονος διακινητής.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, διαπίστωσαν ότι ο διακινητής μετέφερε στο εσωτερικό της χώρας, συνολικά επτά μη νόμιμους μετανάστες, ένας από τους οποίους τραυματίσθηκε ελαφρά (υπήκοος Ιράκ).

Και οι επτά μη νόμιμοι μετανάστες, μεταφέρθηκαν στον Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, οι έξι από αυτούς για παροχή πρώτων βοηθειών, ενώ ο ελαφρά τραυματίας παρέμεινε για νοσηλεία. Κατασχέθηκαν το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ένα (1) κινητό τηλέφωνο και το χρηματικό ποσό των 140 ευρώ.

Τέλος σημειώνεται ότι, ο 19χρονος διακινητής έχει απασχολήσει ξανά τις αστυνομικές αρχές, για παραβάσεις του νόμου περι όπλων και της νομοθεσίας περί ναρκωτικών. Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης

Δεν υπάρχουν σχόλια