GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Με τρακτέρ η παρέλαση στην Ξάνθη, μειωμένη η συμμετοχή (+ video)

Οικονομική κρίση, ΔΝΤ, Γερμανία, Ε.Ε.  και έλληνες πολιτικοί είχαν την τιμητική τους για ακόμη μια χρονιά στην καρναβαλική παρέλαση το μεσημ...

Οικονομική κρίση, ΔΝΤ, Γερμανία, Ε.Ε.  και έλληνες πολιτικοί είχαν την τιμητική τους για ακόμη μια χρονιά στην καρναβαλική παρέλαση το μεσημέρι της Κυριακής στην Ξάνθης. 

Για πρώτη φορά φέτος τρακτέρ έσερναν τα άρματα των καρναβαλιστών, καθώς ο στρατός αρνήθηκε να παραχωρήσει τα οχήματά τους, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης για πρώτη φορά τα άρματα προπορεύονταν των καρναβαλιστών.  Το κέφι και ο ατελείωτος χορός δεν έλειψαν ούτε και φέτος από τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση, η οποία ωστόσο παρουσιάστηκε αισθητά αποδυναμωμένοι σε σύγκριση με πέρσι ή άλλες χρονιές.


Συνολικά 34 ήταν τα καρναβαλικά πληρώματα που συμμετείχαν στην παρέλαση, με μειωμένο αριθμό μελών. Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός πως σε πολλές των περιπτώσεων οι καρναβαλικές στολές των συλλόγων που συμμετέχουν στην παρέλαση παρέμειναν απούλητες, γεγονός που καταμαρτυρεί και τη μείωση των αριθμού των καρναβαλιστών, καθώς και το γεγονός ότι αρκετοί ήταν εκείνοι που επέλεξαν να φορέσουν κάποια περσινή στολή, ή στολή παλαιότερων ετών, αδυνατώντας να αγοράσουν τις καινούργιες. 

Η παρέλαση ξεκίνησε λίγο μετά τη μια και μισή το μεσημέρι της Κυριακής από τη δυτική είσοδο της πόλης και κορυφώθηκε στην Κεντρική Πλατεία.







Δείτε εδώ φωτογραφίες και video από την καρναβαλική παρέλαση

Δεν υπάρχουν σχόλια