GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Για να κινηθεί η οικονομία χρειάζεται ρευστό, όχι απολύσεις» (+video)

Την πεποίθηση πως περαιτέρω μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπών ή και απολύσεων στον δημόσιο τομέα θα επιφέρουν αρνητικές ...

Την πεποίθηση πως περαιτέρω μειώσεις των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων, περικοπών ή και απολύσεων στον δημόσιο τομέα θα επιφέρουν αρνητικές επιπτώσεις στην οικονομία της χώρας με αλυσιδωτές αντιδράσεις στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο πρόεδρος του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης κος Χαράλαμπος Ευστρατίου, μιλώντας στην κάμερα του ThrakiToday. 

Ήδη κυβέρνηση και Τρόικα εξετάζουν σοβαρά το νέο «μαχαίρι» στον δημόσιο τομέα, με απολύσεις εκπαιδευτικών και ένστολων προ των πυλών. «Για ακόμη μια φορά οι δημόσιοι υπάλληλοι βρίσκονται στο στόχαστρο της Τρόικας και της κυβέρνησης που τους εξυπηρετεί. Η δημόσια διοίκηση πρέπει να αναδιαρθρωθεί και να μηχανογραφηθεί ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη» εκτιμά ο κος Ευστρατίου, ξεκαθαρίζοντας πως ήδη οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί σοβαρές περικοπές στη μισθοδοσία τους, που έχουν κάνει αρκετά δύσκολη τη διαβίωση αρκετών απ’ αυτούς. «Έχουμε υποστεί πάρα πολλές μειώσεις μέχρι στιγμής και εάν θα συνεχιστεί αυτό οι δημόσιοι υπάλληλοι θα φτάσουν στο σημείο να μην έχουν ούτε τα προς το ζην. Ήδη έχουμε βγει εκτός οικογενειακού προϋπολογισμού και προσπαθούμε να μειώσουμε τις δαπάνες μας» συμπληρώνει ο ίδιος. 

Μάλιστα, η αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί στη δημόσια υγεία με την εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ, τη στιγμή που στην Ξάνθη και στην Κομοτηνή οι συμβεβλημένοι με τον νέο οργανισμό περίθαλψης να μην ξεπερνούν τους δέκα, φαίνεται πως έχει επιβαρύνει σημαντικά τον μηναίο προϋπολογισμό τόσο των εργαζόμενων, όσο και των επιχειρηματιών, οι οποίοι καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη πραγματοποιώντας μεγάλες δαπάνες για την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια