GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παραμένει στον Δήμο Ξάνθης το Δασικό Χωρίο του Ερύμανθου!

Τη συνέχιση της μίσθωσης του Δασικού Χωρίου στον Ερύμανθο από τον δήμο Ξάνθης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου το μεσημέρι της Τρίτ...

Τη συνέχιση της μίσθωσης του Δασικού Χωρίου στον Ερύμανθο από τον δήμο Ξάνθης αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο του δήμου το μεσημέρι της Τρίτης. Όπως αναφέρθηκε από τον δήμαρχο Ξάνθης, κο Μιχάλη Στυλιανίδη το δασικό χωρίο παρουσιάζει παθητικό στη λειτουργία του, ωστόσο το μέλη του δημοτικού συμβουλίου αποφάνθηκαν θετικά για τη συνέχιση της μίσθωσης του χώρου από τον δήμο Ξάνθης.

Όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος, για το 2010 τα έσοδα του δασικού χωριού ανέρχονταν σε 103.000 ενώ τα έξοδα σε 106.000 ευρώ, ενώ για το 2011 τα έσοδα άγγιξαν τις 54.000 ευρώ ενώ τα έξοδα τις 28.000 ευρώ. Ωστόσο στο ποσό των εξόδων δεν έχει συμπεριληφθεί η μισθοδοσία του προσωπικού που απασχολείται στο δασικό χωριό καθιστώντας πλασματικό το πλεόνασμα που παρουσιάζουν τα οικονομικά στοιχεία για το 2011. 

Παράλληλα, στην ίδια συνεδρίαση, τα μέλη του δημοτικού συβμουλίου αποφάσισαν την παραχώρηση των εγκαταστάσεων στον ΗΝΙΟΧΟ και το Καταφύγιο της Δρυμιάς σε ιδιώτες μέσω σχετικών διαγωνισμών που θα προκηρυχθούν. "Ο Ηνίοχος είναι ένα στολίδι μέσα στα Κομνηνά και πρέπει όλο το καλοκαίρι να λειτουργεί η πισίνα, αλλά εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε προσλήψεις να πάρουμε προσωπικό και να το δουλέψουμε. Εάν το πάρει ιδιώτης τότε θα μπορέσει να λειτουργήσει" σημειώνει ο κος Κυριάκος Παπαδόπουλος, αντιδήμαρχος της δημοτικής ενότητας Σταυρούπολης. 

Επιτροπή κοινωνικής αλληλεγγύης
Στη σύσταση ειδικής επιτροπής κοινωνικής αλληλεγγύης για την παροχή βοήθειας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου και δημότες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα προχώρησε το δημοτικό συμβούλιο. 

Η επιτροπή θα αποτελείται από πέντε δημοτικούς συμβούλους, τους κυρίους Μαζαράκη, Φιλίππου, Τσέπελη, Παπασταματίου και Βασιλούδη. Ρόλος της επιτροπής είναι να αναλάβει την ουσιαστική στήριξη των δημοτών που πλήττονται από την οικονομική κρίση, ωστόσο η αποτελεσματικότητά των δράσεων της και ο βαθμός παρεμβατικότητας της μένει να αποδειχθεί και στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια