GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ήταν μια ώρα δύσκολη, του Μνημονίου 2 η ώρα….

«Δέχθηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες της Ξάνθης οι οποίοι μου έλεγαν ότι έκανα πολύ σωστά που ψήφισα ναι στο νέο μνημόνιο» με αυτή ...

«Δέχθηκα εκατοντάδες τηλεφωνήματα από πολίτες της Ξάνθης οι οποίοι μου έλεγαν ότι έκανα πολύ σωστά που ψήφισα ναι στο νέο μνημόνιο» με αυτή του τη φράση επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση του να ψηφίσει υπέρ της νέας μνημονιακής σύμβασης ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”, δείχνοντας ωστόσο να αγνοεί το κύμα οργής και αγανάκτησης που εξέφρασαν στο πρόσωπο του ίδιου οι παρευρισκόμενοι στον ετήσιο χορό του Συλλόγου Ποντίων Ξάνθης, το βράδυ του Σαββάτου, όταν στο άκουσμα και μόνο της παρουσίας εκπροσώπου του κ. Κοντού στην εκδήλωση, εκδηλώθηκαν έντονα με γιουχαΐσματα στην αίθουσα της εκδήλωσης φέρνοντας σε έντονη αμηχανία τον πρόεδρο του συλλόγου που έκανε την αντίστοιχη αναγγελία. 

Υιοθετώντας το κλίμα καταστροφολογίας που είχε εντέχνως δημιουργηθεί πριν την ψήφιση του μνημονίου δύο, και το οποίο έθετε το δίλλημα «ή ψηφίζετε η χρεοκοπείτε» ο κος Αλ. Κοντός ανέφερε πως «είχα να επιλέξω ανάμεσα στην ολική καταστροφή, την παύση πληρωμών, την χρεοκοπία από τη μια μεριά και το περιθώριο του χρόνου για διαπραγμάτευση έστω και με επώδυνα μέτρα από την άλλη. Ποιος σώφρων άνθρωπος θα επέλεγε το πρώτο;». 

Μάλιστα, αξιολογώντας ο ίδιος την πράξη του θεωρεί πως μέσω αυτής, της υπερψήφισης του μνημονίου δύο, η χώρα κέρδισε την αποφυγή της καταστροφής ενώ τώρα «υπάρχει χρόνος για να επαναδιαπραγματευθούμε και να εφαρμόσουμε ένα καινούργιο μίγμα πολιτικής γιατί έτσι έστω και λίγα μπορούμε να κερδίσουμε».

Θα ήταν εύκολο να κάνω τον… ήρωα!
«Το εύκολο θα ήταν να πω το ΟΧΙ και να κάνω τον ήρωα. Θα καταψήφιζα μεν αλλά με ποια εναλλακτική πρόταση; που θα βρισκόμασταν σήμερα; Ήμουν πιο κοντά ιδεολογικά στο ΟΧΙ, μου είναι αρκετά δύσκολο να ψηφίσω κατά της κοινωνίας αλλά ξεπέρασα όλους τους ηθικούς μου φραγμούς γιατί το δίλλημα ήταν χρεοκοπία ή μη χρεοκοπία» ισχυρίστηκε ο κος Κοντός, αναφέροντας παράλληλα πως ήρθε σε επαφή τόσο με τον κ. Σαμαρά όσο και με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε να αποκρυσταλλώσει γνώμη και να κάνει τελικά την επιλογή του. Σχολιάζοντας παράλληλα τη στάση που κράτησαν οι πρώην βουλευτές της ΝΔ που καταψήφισαν το νέο μνημόνιο ο κος Κοντός δεν δίστασε να πει πως «ο χρόνος και η προσπάθεια είναι αυτοί που θα δείξουν τελικά ποιος είχε δίκιο». 

Παράλληλα ο ίδιος εκτίμα πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο στελέχη που έχουν διαγραφθεί να επιστρέψουν στη ΝΔ, λέγοντας χαρακτηριστικά «πως είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε τι θα κάνουν οι συνάδελφοι που έχουν διαγραφεί. Πιθανώς στο άμεσο μέλλον να γίνει κάποια συζήτηση ώστε κάποιοι από αυτούς να γυρίσουν στη ΝΔ».

Ήταν μια ώρα δύσκολη….
Αναπολώντας τις στιγμές κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας ο κος Κοντός επισήμανε πως ήταν πολύ δύσκολες ώρες, ήταν όλοι πιεσμένοι και ήταν πολύ δύσκολη η τελική απόφαση για όλους τους βουλευτές, παρά το γεγονός ωστόσο πως έκανε το γύρω του διαδικτύου και των ΜΜΕ φωτογραφία που απεικονίζει τους βουλευτές να παρακολουθούν τον ποδοσφαιρικό αγώνα ΠΑΟ-Ξάνθη την ώρα που έπαιρναν την κρίσιμη και καθοριστική για το μέλλον της χώρας απόφαση.

Παροχές υπάρχουν!
Άκαιρη και άστοχη μπορεί να χαρακτηριστεί, επιεικώς, η θέση που εξέφρασε ο κος Κοντός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή για την κατάργηση του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας. Ο ίδιος ισχυρίστηκε πως το γεγονός της κατάργησης των εν λόγω οργανισμών αποτελεί ήσσονος σημασίας θέμα καθώς κατά τον ίδιο «καταργούνται οι κοινωνικές δομές όχι οι παροχές. Οι κοινωνικές παροχές θα πρέπει να εξεταστούν πάρα πολύ σοβαρά και στο μέτρο του δυνατού πρέπει να υπάρχουν, από εκεί και πέρα θα δούμε τι θα γίνει με τους εργαζόμενους οι οποίοι ενδεχομένως να απορροφηθούν από άλλους οργανισμούς», παρά για τις περί του αντιθέτου κυβερνητικές δεσμεύσεις του ότι «όταν καταργούνται ΔΕΚΟ η οργανισμοί του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα οι εργαζόμενοι, εκεί, ή απολύονται ή μπαίνουν σε εργασιακή εφεδρεία ...»

Τα «Ναι»… ανταμείβονται
Λίγες μόλις ώρες μετά την ολοκλήρωση της ψήφισης της νέας μνημονιακής σύμβασης και αφού διαγράφηκαν από τον κόμμα της ΝΔ οι «αποστάτες» που δεν συστρατεύτηκαν με τη γραμμή του κόμματος ο κος Αντώνης Σαμαράς ανακοίνωσε τους νέους Κυβερνητικούς Εκπροσώπους της ΝΔ, τους νέους Τομεάρχες και επικεφαλής των Γραμματειών του κόμματος, με τον κ. Κοντό να συγκαταλέγεται σε αυτούς κατέχοντας πλέον τη θέση του υπεύθυνου του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Περιφερειακής Πολιτικής,

Δεν υπάρχουν σχόλια