GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Στην Ξάνθη ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης (+video)

Επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αστέριος Ροντούλης,...

Επίσκεψη στην πόλη της Ξάνθης πραγματοποίησε το απόγευμα του Σαββάτου, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κος Αστέριος Ροντούλης, ο οποίος συναντήθηκε με εκπροσώπους των κτηνοτρόφων της περιφέρειας ΑΜΘ επιχειρώντας παράλληλα να πάρει θέση για το μπάχαλο που δημιουργήθηκε κατά τη διανομή γης σε δικαιούχους νέους αγρότες στην Ξάνθη.

Πρότεινε ως λύση στα προβλήματα των κτηνοτρόφων της περιοχής το «συνεταιρίζεστε», ενώ παράλληλα ενστερνίστηκε τις απόψεις του Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης για το πρόγραμμα διανομής γης σε νέους αγρότες!

Πιστεύω τις υπηρεσίες και όχι τους πολίτες!
«Υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και αξιοπιστία στη διαδικασία διανομής των εκτάσεων στους νέους αγρότες και από τη στιγμή που η υπηρεσία λέει πως έχει γίνει ο κατάλληλος επιτόπιος έλεγχος εγώ θα την πιστεύω» ανέφερε ο κος Ροντούλης απαντώντας στα ερωτήματα των δημοσιογράφων αναφορικά με το μπάχαλο που δημιουργήθηκε στην πόλη της Ξάνθης κατά τη διάρκεια διανομής δημόσιας γης προς εκμετάλλευση σε νέους αγρότες, με τους κατοίκους της περιοχής του Σελέρου να διεκδικούν κομμάτι γης που δόθηκε προς εκμετάλλευση ως βοσκότοπο. Μάλιστα, οι αντιδράσεις των κατοίκων ήταν τόσο έντονες μόνο στο άκουσμα πως πρόκειται να χαθεί ο «μοναδικός βοσκότοπος», όπως αναφέρουν οι ίδιοι, της περιοχής, ενώ παράλληλα υπήρξε και σχετική πολιτική κινητοποίηση με πιο πρόσφατη την ερώτηση που κατέθεσε για το θέμα στη βουλή ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός. 



«Ο κάθε συνάδελφος έχει το δικαίωμα να καταθέσει ερώτηση στη βουλή και θα λάβει τη δέουσα απάντηση» σημείωσε ο κος Ροντούλης, αφήνοντας ωστόσο την αίσθηση πως ο ίδιος δεν γνωρίζει το πρόβλημα, και το μέγεθος αυτού, που έχει δημιουργεί στην τοπική κοινωνία της περιοχής. Από τη μεριά του ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κος Φώτης Καραλίδης παίρνοντας θέση για το εν λόγω ζήτημα ανέφερε πως «παρατύπως οι κτηνοτρόφοι της περιοχής πληρώνουν τόσα χρόνια για αυτό το κτήμα, καθώς αυτό δεν είναι βοσκότοπος, δεν είναι δηλωμένο ως τέτοιος, ούτε είναι δηλωμένο στον ΟΣΔΕ και για αυτό μπήκε εξ αρχής στη διαδικασία». Παράλληλα, ο ίδιος αναφερόμενος στις κατασκευές (μαντριά) που υπάρχουν εντός του αγροκτήματος τις χαρακτήρισε ως αυθαίρετες.

Μεγάλο το κόστος μικρό το κέρδος!
Στη μεγάλη αύξηση του κόστους παραγωγής και στη διατήρηση σταθερών τιμών πώλησης του γάλατος και των παράγωγών του, απέδωσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, ο κος Ροντούλης, τονίζοντας πως η καθυστέρηση στην αποπληρωμή των παραγωγών είναι η βασική αιτία της οικονομικής εξαντλήσεις τους. Βέβαια, όλα αυτά έχουν ειπωθεί ουκ ολίγες φορές από πλευράς των κτηνοτρόφων, οι οποίοι μέσω των απεργιακών τους κινητοποιήσεων έχουν απευθύνει δεκάδες εκκλήσεις βοηθείας χωρίς ωστόσο να υπάρξει η δέουσα κινητικότητα από πλευράς της πολιτείας. 

Οι παραγωγοί κατέθεσαν κοινό ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον κ. Ροντούλη, ενώ αυτός πρότεινε ως λύση για τα προβλήματά τους την ενεργή και αποτελεσματική συνεταιριστική δράση των κτηνοτρόφων.


Δεν υπάρχουν σχόλια