GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παρατύπως οι κτηνοτρόφοι πλήρωναν για τον «βοσκότοπο» στο Σέλερο (;)

-Αδειάζει Τσολακίδη για τις δηλώσεις περί ΟΣΔΕ! -Εάν οι κτηνοτρόφοι δεν έπρεπε να πληρώνουν, ο δήμος γιατί εισέπραττε; Τη δική του εκδοχή γ...

-Αδειάζει Τσολακίδη για τις δηλώσεις περί ΟΣΔΕ!
-Εάν οι κτηνοτρόφοι δεν έπρεπε να πληρώνουν, ο δήμος γιατί εισέπραττε;

Τη δική του εκδοχή για την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην τοπική κοινωνία του Σελέρου, έδωσε ο Αντιπεριφεριάρχης Ξάνθης κος Φώτης Καραλίδης. 

Όπως έγινε γνωστό μετά τη διανομή δημόσιας έκτασης προς εκμετάλλευση σε νέους αγρότες στην πόλη της Ξάνθης, ένα από τα εγκριθέντα αγροκτήματα διεκδικείται από τους κτηνοτρόφους του Σελέρου, οι οποίοι ισχυρίζονται πως αυτό αποτελεί τον μοναδικό βοσκότοπο της περιοχής και πως οι ίδιοι το έχουν δηλώσει ως τέτοιο, καταβάλλοντας και αντίστοιχο χρηματικό αντίτιμο στην κοινότητα. «Παρατύπως οι κτηνοτρόφοι πλήρωναν στον δήμο για το συγκεκριμένο αγρόκτημα, είναι δημόσια έκταση και δεν είναι δηλωμένη ως βοσκότοπος» ανέφερε ο κος Φώτης Καραλίδης.

Βέβαια, εάν τα όσα ο ίδιος ισχυρίστηκε ευσταθούν τότε παρανόμως και παρατύπως ο δήμος εισέπραττε χρήματα από τους κτηνοτρόφους για τη χρήση του αγροκτήματος, και ως εκ τούτου υπάρχουν ισχυρές ευθύνες που πρέπει να αποδοθούν. 

«Είναι ένα ζήτημα που έχει γίνει σπέκουλα» σημείωσε ο κος Καραλίδης, αναφέροντας πως «η συγκεκριμένη περιοχή δεν είναι δηλωμένη στον ΟΣΔΕ είναι ψέμα μεγάλο και λυπάμαι που το έθεσε και στη βουλή πρώην υπουργός (σ.σ. Αλ. Κοντός)», ενώ απαντώντας σε δημοσιογράφο ο οποίος επισήμανε πως ο κος Βασίλης Τσολακίδης, δήμαρχος Αβδήρων, φέρεται να έχει δηλώσει στον τοπικό Τύπο πως η συγκεκριμένη έκταση είναι δηλωμένη στον ΟΣΔΕ, ο κος Καραλίδης τόνισε πως «πρέπει να βγάλουν το τοπογραφικά κτηματολόγια των δήμων και να δουν την αλήθεια. Είναι δημόσια έκταση και δεν είναι δηλωμένη ως βοσκότοπος».

Δεν υπάρχουν σχόλια