GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


2 χρόνια φυλάκισης για τον 63χρόνο πρώην διευθυντή τράπεζας στην Ξάνθη

-Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η υπόθεση εκβιασμού Με δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστε ο Βαγγέλης Μερόπουλος, πρώην διευθυντής τράπεζ...

-Εκδικάστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η υπόθεση εκβιασμού

Με δύο χρόνια φυλάκισης καταδικάστε ο Βαγγέλης Μερόπουλος, πρώην διευθυντής τράπεζας στην Ξάνθη, με την κατηγορία του εκβιασμού της επιχείρησης «Αδιέξοδο». Όπως έγινε γνωστό ο 63χρόνος πρώην τραπεζικός εκβίαζε τον ιδιοκτήτη της εν λόγω επιχείρησης ζητώντας του το ποσό των 5.000 ευρώ για να μην προχωρήσει σε καταγγελίες για την επιχείρησή του. 

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης «Αδιέξοδο», κος Θεόδωρος Χατζηγεωργίου ενημέρωσε την αστυνομία, έδωσε ραντεβού με τον 63χρόνο σε γνωστό καφέ της πόλης, δίνοντάς του ένα ποσό (2.300 ευρώ) από αυτά που του ζητούσε, με αποτέλεσμα ο κος Μερόπουλος να συλληφθεί από τις αστυνομικές αρχές λίγο αργότερα. 

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με αναστολή, στον κ. Μερόπουλο με την κατηγορία του παράνομου χρηματισμού κατ’ εξακολούθηση, καθώς όπως κατέθεσαν στην αίθουσα του δικαστηρίου ιδιοκτήτες που διατηρούν καφετέριες στο εμπορικό κέντρο της Ξάνθης (Cosmos), ο κος Μερόπουλος είχε προχωρήσει σε παρόμοιες πράξεις εκβιασμού και στους ίδιους στο παρελθόν. Χαρακτηριστικά ένας εκ των ιδιοκτητών καφετέριας ανέφερε πως ο κος Μερόπουλος είχε πάρει από τον ίδιο το ποσό των 2.500 ευρώ εκβιάζοντάς τον πως θα τον καταγγείλει για ηχορύπανση. 

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί πως ο κατηγορούμενος μετά τη χρηματική του συναλλαγή με τον κος Χατζηγεωργίου και αφού είχε παραλάβει το ποσό των 2.300 ευρώ το είχε κρύψει επιμελώς μέσα στις κάλτσες του, κάτι που ελήφθη πολύ σοβαρά από την έδρα του δικαστηρίου στην έκδοση της οριστικής της απόφασης. Μετά το άκουσμα της ποινής του ο 63χρόνος κατέθεσε έφεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια