GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Παραστάσεις σε δημοτικά συμβούλια από τους εργαζόμενους της Diana! (+video)

Τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης και του δήμου Τοπείρου ζήτησαν οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία Diana οι οποίοι ...

Τη συμπαράσταση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Ξάνθης και του δήμου Τοπείρου ζήτησαν οι εργαζόμενοι στη χαρτοβιομηχανία Diana οι οποίοι πραγματοποίησαν παραστάσεις διαμαρτυρίας στους δύο δήμους της περιοχής το μεσημέρι της Πέμπτης.

«Κυρίαρχο νομίζω πως είναι το να μείνει ανοιχτό το εργοστάσιο. Εκφράζω και την πικρία των βιοτεχνών πως εδώ στην Ξάνθη δεν καταναλώνουμε τοπικά προϊόντα και θα πρέπει να στείλουμε ένα μήνυμα στην περιοχή μας να στηρίζουμε τις επιχειρήσεις του τόπου μας» επισήμανε ο δήμαρχος Ξάνθης κος Μιχάλης Στυλιανίδης, με τον κο Χρίστο Πούλιο, επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή, να επισημαίνει πως «κάποια από αυτά που βλέπουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα του εργασιακού μεσαίωνα. Η συγκεκριμένη βιομηχανία ήταν η μόνη στον νομό που δεν είχε σωματείο εργαζομένων».

Από τη μεριά τους οι εργαζόμενοι ανέφεραν πως θα εξαντλήσουν όλα τα μέσα που διαθέτουν ώστε να διεκδικήσουν και να λάβουν τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται, ενώ παράλληλα επισήμαναν για ακόμη μια φορά την επιθυμία τους να παραμείνει το εργοστάσιο ανοιχτό. Το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ξάνθης αποφάσισε να προχωρήσει στην έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης στους εργαζομένους της χαρτοβιομηχανίας. 

«Ήρθαμε στον δήμο Ξάνθης να ζητήσουμε τη συμπαράστασή του με κύριο αίτημα μας να μην κλείσει η εταιρία και παράλληλα να μην χάσουμε τα δικαιώματα μας. Να πιέσουμε όσο μπορούμε τον κ. Ζερίτη γιατί υπάρχει ελπίδα και μπορεί η εταιρία να δουλέψει αρκεί να υπάρχει θέληση και αυτό που μπορεί να γίνει είναι να πιέσουν οι θεσμοί προς την κατεύθυνση αυτή» σημειώνει ο κος Νίκος Νικολαΐδης, εργαζόμενος για περισσότερα από 25χρόνια στη Χαρτοβιομηχανία Diana για να συμπληρώσει πως «ο κος Ζερίτης έχει άλλες επιχειρηματικές σκέψεις με παράδειγμα αυτά που ακούγονται για επένδυση σε φωτοβολταϊκά».

Δεν υπάρχουν σχόλια