GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Οδηγούν στην εξαφάνιση το Φαρμακείο της Γειτονιάς»

«Φτάνουμε σε αυτό το έσχατο σημείο γιατί τα νέα μέτρα μας πλήττουν άμεσα» επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ξάνθης κα Δέσποι...

«Φτάνουμε σε αυτό το έσχατο σημείο γιατί τα νέα μέτρα μας πλήττουν άμεσα» επισημαίνει η πρόεδρος του Συλλόγου Φαρμακοποιών Ξάνθης κα Δέσποινα Κάλφα, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους ο κλάδος των φαρμακοποιών προχωρά σε διήμερη απεργία από τις 02 έως και τις 03 Ιανουαρίου του 2012.

«Ο Υπουργός Υγείας βγαίνει και κάνει κάποιες δηλώσεις χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει πριν διάλογος μαζί μας, με αποτέλεσμα να ανακοινώνουν μέτρα που πλήττουν τους φαρμακοποιούς» σημειώνει η ίδια εκτιμώντας πως υπάρχει βούληση της κυβέρνησης να οδηγήσει στην εξαθλίωση τα φαρμακεία της γειτονίας «ξεπουλώντας τα σε τιμή ευκαιρίας στις μεγάλες αλυσίδες».

Η ασυνέπεια στην αποπληρωμή των οφειλών των ασφαλιστικών ταμείων προς τα φαρμακεία επιφέρει προβλήματα ρευστότητας στους φαρμακοποιούς, οι οποίοι, σύμφωνα με την κα Κάλφα, δεν έχουν ρευστό για να προμηθευτούν φάρμακα. «Οι φαρμακευτικές εταιρίες δεν μας κάνουν πίστωση, τα ασφαλιστικά ταμεία αργούν τραγικά να μας πληρώσουν και έτσι μας οδηγούν αναγκαστικά στη διακοπή των επί πιστώσει» συμπληρώνει η ίδια. 

Το απόγευμα της Τρίτης 03 Ιανουαρίου ο σύλλογος Φαρμακοποιών Ξάνθης θα αποφασίσει για το ποίες θα είναι οι περαιτέρω κινητοποιήσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια