GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Συζητήσεις επί συζητήσεων, χωρίς αποτέλεσμα για την Αναπτυξιακή Ξάνθης!

Σε ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Αναπτυξιακής κάλεσε τους μετόχους της αναπτυξιακής εταιρίας η νέα διοικούσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, ...

Σε ανοιχτή συζήτηση για το μέλλον της Αναπτυξιακής κάλεσε τους μετόχους της αναπτυξιακής εταιρίας η νέα διοικούσα του Επιμελητηρίου Ξάνθης, με στόχο να δοθεί μια άμεση λύση, αν και καθυστερημένη, ώστε να σωθεί η Αναπτυξιακή Ξάνθης, χωρίς για ακόμη μια φορά να λαμβάνονται δραστικές ενέργειες τόσο για τη διάσωση της εταιρίας όσο και για τον επιμερισμό ευθυνών για την πολύ άσχημη σημερινή της εικόνα.

Στο σύνολό τους τα μέλη της Γενικής Συνέλευσης της Αναπτυξιακής έδωσαν το παρών στη συνεδρίαση του ΕΒΕ Ξάνθης, το απόγευμα της Τετάρτης, καταθέτοντας τους προβληματισμούς και τις προτάσεις τους, χωρίς βέβαια να μπαίνουν στην ουσία του θέματος που δεν είναι άλλη από τους λόγους για τους οποίους εδώ και έξι μήνες δεν έχει οριστεί προσωρινή διοίκηση στην Αναπτυξιακή, με αποτέλεσμα σήμερα να χάνονται εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την περιοχή.

«Από τον Ιούνιο θα έπρεπε να είχε τοποθετηθεί προσωρινή διοίκηση πρωτοδικείου αλλά αυτό δυστυχώς δεν συνέβη» επισήμανε ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κος Στέλιος Μωραΐτης συμπληρώνοντας πως «υπάρχουν ελάχιστες ώρες στη διάθεσή μας και θα πρέπει άμεσα να βρούμε μια λύση. Ο κος Δανδαλιάρης βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα και περιμένει να ορίσουμε εκπρόσωπο της διοίκησης ώστε να παρθεί παράταση για τα προγράμματα της Αναπτυξιακής που έχουν εγκριθεί αλλά δεν μπορούν να εκταμιευτούν, αφού δεν υπάρχει διοίκηση σε αυτή».

Παράλληλα, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος ο κος Φώτης Καραλίδης, Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, πρότεινε στον κ. Μωραΐτη να του μεταφέρει τις μετοχές που ο ίδιος εκπροσωπεί στην Αναπτυξιακή, σε ποσοστό περίπου 20% του μετοχικού κεφαλαίου, ώστε να αναλάβει το Επιμελητήριο μεγαλύτερο ποσοστό εκπροσώπησης στο μετοχικό κεφάλαιο. «Εμείς σαν ΕΒΕ συμμετέχουμε με ποσοστό 1%» σημειώνει ο κος Μωραΐτης για να ξεκαθαρίσει πως δεν μπορεί τώρα να τους “μεταβιβάζουν” τα ποσοστά τους οι άλλοι μέτοχοι, οι οποίοι έχουν επωφεληθεί τόσα χρόνια από την Αναπτυξιακή.

Ο κος Μωραΐτης πρότεινε τη διεξαγωγή έκτακτης γενικής συνέλευσης της εταιρίας, ώστε να οριστεί εκπρόσωπος της Αναπτυξιακής, με τους κ. Ξυνίδη και Μπένη, από τον δήμο Ξάνθης, να αναφέρουν πως δεν έχουν εξουσιοδότηση του δημοτικού συμβουλίου για την παρουσία τους σε έκτακτη γενική συνέλευση, παρά μόνο σε τακτικές, και τον κ. Αγκόρτσα να διαφωνεί επικαλούμενος και σχετικά απόφαση του δημοτικού συμβουλίου με την οποία εξουσιοδοτούνταν οι εκπρόσωποι του για παράσταση σε έκτακτη γενική συνέλευσης της Αναπτυξιακής.

«Οι πολιτικοί είναι για να παίρνουν αποφάσεις. Όχι τόσα χρόνια να επωφελούνται και τώρα να προσπαθούν να “ξεφορτωθούν” τις μετοχές τους» ανέφερε ο κος Μωραΐτης, απαντώντας στην πρόταση του κ. Μπένη να αναλάβει ο κος Μωραΐτης, εκπροσωπώντας το ΕΒΕ Ξάνθης, την προεδρία της Αναπτυξιακής, ενώ την ίδια στιγμή ο κος Ξυνίδης πρότεινε «να γίνει ανάκληση των παραιτήσεων της πρώην διοίκησης της Αναπτυξιακής, ώστε να αναλάβει αυτή την εκπροσώπηση της εταιρίας και να συνεχίζει αυτή να λειτουργεί», τη στιγμή βέβαια που η πρώην διοίκηση υπέβαλε την παραίτησή της κατά τη διάρκεια της τελευταίας συνέλευσης της εταιρίας και έγινε αποδεκτή.

«Σίγουρα υπάρχει θέληση και θα στηρίξουμε κάθε προσπάθεια που γίνεται σε νόμιμες βάσεις ώστε και εμείς να ενημερώσουμε τα δημοτικά μας συμβούλια» επισήμανε ο κος Νίκος Τσιναρίδης, εκπρόσωπος του δήμου Αβδήρων, ενώ με τη σειρά του ο εκπρόσωπος του ΔΠΘ κος Θανάσης Καραμπίνης σημείωσε πως «σαν Πανεπιστήμιο είμαστε ανενημέρωτοι όσον αναφορά τα δρώμενα και γνωρίζαμε μόνο αυτά που γράφονταν όλο αυτό το διάστημα για την Αναπτυξιακή, καθώς δεν είχαμε προσκλήσεις για τις συνελεύσεις». Κληθείς να τοποθετηθεί ο εκπρόσωπος του δήμου Τοπείρου κος Χρήστος Δελλής ανέφερε πως «ο δήμος Τοπείρου δεν μπορεί να καλύψει μια αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Αν είναι και θέλετε να κάνουμε κάτι σαν δημοτικό συμβούλιο να φέρετε μια σχετική εισήγηση πέραν της εξουσιοδότησης και για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια