GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Ο νέος επενδυτής της ΣΕΚΑΠ ζήτησε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου»

-Α. Κοντός: «Εάν δεν υπάρξει επικοινωνία πρώτα δεν θα γίνει η Γενική Συνέλευση» «Μετά την υπογραφή των δεσμευτικών προσφορών για τη ΣΕΚΑΠ κ...

-Α. Κοντός: «Εάν δεν υπάρξει επικοινωνία πρώτα δεν θα γίνει η Γενική Συνέλευση»

«Μετά την υπογραφή των δεσμευτικών προσφορών για τη ΣΕΚΑΠ και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία πώλησης του μεριδίου της ΑΤΕ πρέπει να γίνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Αυτό είναι κάτι που επέβαλε τόσο η εταιρία που ανέλαβε τον διαγωνισμό όσο και ο επενδυτής» ανέφερε μιλώντας στην εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα και τον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ΣΕΚΑΠ κος Δημήτρης Πράτσος, απαντώντας σε ερώτημα αναφορικά με το γιατί γίνεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, κατά 30 εκατομμύρια ευρώ. Ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ ωστόσο κος Αλέξανδρος Κοντός διακρίνει χρονική καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των διαδικασιών πώλησης του μεριδίου της ΑΤΕ η οποία τώρα οδηγεί σε βεβιασμένες κινήσεις, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως τόσο η ΣΕΚΕ όσο και οι εργαζόμενοι δεν πρόκειται να συμμετέχουν στην όποια συζήτηση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, εάν δεν υπάρξουν πρώτα οι απαραίτητες επαφές και συζητήσεις ώστε να διασφαλιστεί το μέλλον της εταιρίας και των εργαζομένων. 

Δημήτρης Πράτσος
Όπως έγινε γνωστό στις 20 Ιανουαρίου του 2012 και λίγο πριν πέσουν οι τελικές υπογραφές με τον Ινδό επενδυτή για την απόκτηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ το Δ.Σ. της εταιρίας προχωρά σε έκτακτη Γενική Συνέλευση της εταιρίας με μοναδικό θέμα συζήτησης την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά αναφορικά με τον χρόνο που επιλέγεται, καθώς πρακτικά θα δοθεί αβάντα στον νέο επενδυτή για να αποκτήσει μεγαλύτερο, ενδεχομένως, ποσοστό στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας.

«Είναι μια κλασική διαδικασία για να μπουν νέοι μέτοχοι στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας» επισημαίνει ο κος Πράτσος για να συμπληρώσει πως «ο νέος επενδυτής ζητάει ανάμεσα στη δεσμευτική προσφορά και τις τελικές υπογραφές να έχει τελειώσει το ζήτημα της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου. Κανείς δεν έρχεται να ρίξει τα λεφτά του έτσι». 

Αλέξανδρος Κοντός
Από τη μεριά του ο Γενικός Διευθυντής της ΣΕΚΕ, κος Αλέξανδρος Κοντός, μιλώντας στην ίδια εκπομπή ανέφερε δεν πρόκειται να ευδοκιμήσει καμία συμφωνία και καμία πώληση της εταιρίας εάν δεν υπάρξουν πρώτα οι απαραίτητες συζητήσεις τόσο με τη ΣΕΚΕ όσο και με τους εργαζόμενους. «Καμία επικοινωνία δεν υπήρξε μεταξύ της ΣΕΚΕ και του ενδιαφερόμενου αγοραστή. Οι διαπραγματεύσεις έγιναν αποκλειστικά και μόνο με την ΑΤΕ» σημειώνει ο κος Κοντός για να προσθέσει πως «η ΣΕΚΕ μαζί με το σωματείο των πρώην εργαζομένων μπορούν να μπλοκάρουν τη γενική συνέλευση για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και θα το κάνουν εάν δεν υπάρξουν πρώτα επικοινωνίες με τη ΣΕΚΕ και τους εργαζόμενους, δεν πρόκειται να δεχτούμε να υποστεί ζημία η εταιρία και οι εργαζόμενοι».

Είναι ή δεν είναι ΔΕΚΟ;
«Υπάρχει απόφαση του Αρείου Πάγου ότι η ΑΤΕ δεν είναι ΔΕΚΟ, η κυβέρνηση βέβαια λέει ότι είναι. Η κυβέρνηση θεωρεί την ΑΤΕ κράτος, δεν βρίσκεις άκρη με αυτό το θέμα» τονίζει ο κος Πράτσος απαντώντας στο ερώτημα για το εάν μπορεί η ΑΤΕ να εντάξει τους εργαζόμενους της ΣΕΚΑΠ σε καθεστώς ΔΕΚΟ, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη μισθοδοσία τους. Οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της δικαιοσύνης προσβάλλοντας την πρόθεση της ΑΤΕ να τους εντάξει σε καθεστώς ΔΕΚΟ, με τον κ. Πράτσο να συμπληρώνει πως «o επενδυτής στην πρότασή του λέει ότι οι μισθοί θα πρέπει να προσαρμοστούν στις συνθήκες της χώρας. Αυτός διαφωνούσε βέβαια με το να μειωθούν οι μισθοί. Η ΑΤΕ αυτό που έκανε το έκανε με βάση του νόμου που ψηφίστηκε στη βουλή, και σύμφωνα με τον οποίο όλες οι εταιρίες στις οποίες έχει μετοχές η ΑΤΕ πρέπει να εφαρμόσουν το μισθολογικό καθεστώς των ΔΕΚΟ, όχι μόνο η ΣΕΚΑΠ».

Δεν υπάρχουν σχόλια