GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Απορρίφτηκαν Ξάνθη και Άβδηρα από το πρόγραμμα INTERREG

Εκτός του επιδοτούμενου αναπτυξιακού προγράμματος INTERREG έμειναν οι έξι προτάσεις που κατέθεσαν οι δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων, τρεις έκαστος...

Εκτός του επιδοτούμενου αναπτυξιακού προγράμματος INTERREG έμειναν οι έξι προτάσεις που κατέθεσαν οι δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων, τρεις έκαστος, απομακρύνοντας από την περιοχή περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ. Εντύπωση μάλιστα προκαλεί το γεγονός πως στο αρμόδιο υπουργείο για την έγκριση των προτάσεων θέση αναπληρωτή υπουργού κατέχει ο ξανθιώτης κος Σωκράτης Ξυνίδης. 

Ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός με ερώτησή του προς τον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κο. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά να του κατατεθούν τα έγγραφα των εν λόγω προτάσεων καθώς και οι λόγοι για τους οποίους αυτές δεν έγιναν δεκτές, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά τα εξής: 

«Πολλά ερωτηματικά προκύπτουν από την πρόσφατη απόρριψη των έξι προτάσεων, που αφορούσαν το Δήμο Ξάνθης και το Δήμο Αβδήρων, για τα μέτρα 3 και 1 αντίστοιχα, του προγράμματος INTERREG. Δεδομένου ότι οι προτάσεις ήταν επαρκώς τεκμηριωμένες και η έγκρισή τους θα έδινε ώθηση στην ανάπτυξη της περιοχής, μέσα στο δυσμενές οικονομικό κλίμα που επικρατεί, η απώλεια των προγραμμάτων, που ανέρχονται στο ποσό του 1 εκ. ευρώ περίπου, οδηγεί στην περαιτέρω υποβάθμισή της.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιοι ήταν οι λόγοι που απορρίφθηκαν οι τρείς προτάσεις που αφορούσαν τον Δ. Ξάνθης και οι τρείς του Δ. Αβδήρων;
2. Παρακαλούμε για την κατάθεση των σχετικών εγγράφων που αφορούν τους λόγους απόρριψης.
3. Σε ποιες ενέργειες οφείλουν να προβούν οι Δήμοι Ξάνθης και Αβδήρων, προκειμένου να εγκριθούν οι προτάσεις τους

Δεν υπάρχουν σχόλια