GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Οι πολιτικοί μας έχουν γραμμένους στα παλιά τους τα παπούτσια»

«Τον χώρο της αγοράς και του επιχειρείν τον έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια εδώ και χρόνια» επισημαίνει ο κος Νίκος Αγγελίδης πρό...

«Τον χώρο της αγοράς και του επιχειρείν τον έχουν γραμμένο στα παλιά τους τα παπούτσια εδώ και χρόνια» επισημαίνει ο κος Νίκος Αγγελίδης πρόεδρος του ΕΒΕ Ροδόπης σχολιάζοντας τη στάση της πολιτείας και των πολιτικών για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και τη εφαρμογή αναπτυξιακών πολιτικών. «Φτιάξανε έναν αναπτυξιακό νόμο για να φύγουν από το πολιτικό κόστος ότι η Ελλάδα δεν έχει αναπτυξιακό νόμο και έβγαλαν αυτό το εξάνθημα» ισχυρίζεται ο ίδιος τασσόμενος παράλληλα υπέρ της δημιουργίας ΕΟΖ στη Θράκη. 

Το ζήτημα της δημιουργίας ή μη Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στη Θράκη απασχολεί εντόνως επιχειρηματικούς και επαγγελματικούς φορείς στην περιοχή, οι οποίοι εκφράζουν έντονες ανησυχίες αναφορικά με τη σκοπιμότητα της και τις επιπτώσεις της στον τοπικό επιχειρηματικό κόσμο. Τα Επιμελητήρια της Θράκης με ομόφωνες αποφάσεις των Δ.Σ. τάχθηκαν υπέρ της δημιουργίας ΕΟΖ στη Θράκη, με τον κ. Νίκο Αγγελίδη να εκτιμά πως υπάρχουν πολλαπλά οφέλη για την τοπική κοινωνία από τη δημιουργία μιας τέτοιας ειδικής οικονομικής ζώνης. 

«Οι ΕΟΖ δεν οδηγούν σε καμιά εξαθλίωση των εργαζομένων, δεν πάμε να γίνουμε Μέση Ανατολή, αλλά πρέπει να καταλάβουμε πως δεν μπορούμε να έχουμε δίπλα μας τη Βουλγαρία και την Τουρκία με 10% φορολογία και εμείς να προσπαθούμε να διατηρήσουμε ανοιχτές τις επιχειρήσεις μας με τα φορολογικά δεδομένα της χώρας μας» συμπληρώνει ο ίδιος, ο οποίος μάλιστα θεωρεί πως δημιουργώντας ΕΟΖ θα παρακάμπτεται το δυσλειτουργικό πρόσωπο της δημόσιας διοίκησης και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να αναπτύσσουν μεγαλύτερο κύκλο εργασιών, πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Οι επιφυλάξεις ωστόσο που κατά καιρούς έχουν εκφραστεί, και συνεχίζουν να εκφράζονται, για τις ΕΟΖ παρουσιάζουν αρκετά ισχυρά και πειστικά επιχειρήματα, ξεκαθαρίζοντας πως κίνδυνοι είναι ορατοί και πολύ πιθανοί.

Τα Επιμελητήρια χρειάζονται νέο ρόλο!
Με αφορμή την επανεκλογή του στο τιμόνι της προεδρίας του Επιμελητηρίου της Ροδόπης, ο κος Νίκος Αγγελίδης εκτιμά πως ο «ρόλος των Επιμελητηρίων είναι υποβαθμισμένος από την πολιτεία γιατί αυτή εκτιμά πως θα χαθούν δικαιώματα εξουσίας της εάν δοθεί μεγαλύτερος ρόλος στα Επιμελητήρια». Ο ίδιος μάλιστα εκτιμά πως οι υπάρχουσες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες καθιστούν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας μιας κοινής προσπάθειας απ’ όλους τους επιχειρηματικούς φορείς, οι οποίοι πρέπει να καθίσουν σε ένα κοινό τραπέζι συζήτησης και να εξετάσουν τρόπους ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας. 

«Οι επιχειρήσεις είναι το μοναδικό κύτταρο της κοινωνίας που μπορεί να βγάλει την χώρα από την κρίση, αλλά οι πολιτικοί δείχνουν να αδιαφορούν για αυτές» υπογραμμίζει ο κος Αγγελίδης για να συμπληρώσει πως ακόμη και σήμερα και μετά από αλλεπάλληλες κρούσεις προς την πολιτεία για την καταβολή της επιχορήγησης του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, αυτό δεν έχει γίνει. «Εμείς καταθέτουμε συνέχεια προτάσεις αλλά αυτές δεν εισακούγονται. Ζητήσαμε να γίνει ένας απλός συμψηφισμός του 12% που μας χρωστάει το κράτος με αυτά που χρωστάμε εμείς ως επιχειρήσεις σε αυτό, αλλά δεν το δέχτηκαν. Αποτέλεσμα; και δεν μας καταβάλουν το 12% και δεκάδες επιχειρήσεις βάζουν λουκέτο γιατί δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα οικονομικά» συμπληρώνει ο ίδιος.  

Δεν υπάρχουν σχόλια