GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Όχι στην απελευθέρωση του ωραρίου από τα φαρμακεία της Ξάνθης

Δεν προτίθενται να εφαρμόσουν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης, παρά την απόφαση το...

Δεν προτίθενται να εφαρμόσουν την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων τους οι φαρμακοποιοί της Ξάνθης, παρά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για εφαρμογή του μέτρου σε όσα φαρμακεία της χώρας το επιθυμούν και υποβάλουν σχετικό αίτημα.

Όπως προβλέπει η νέα ρύθμιση τα φαρμακεία θα πρέπει να διευρύνουν τον κύκλο εργασιών του παραμένοντας ανοιχτά τα απογεύματα της Δευτέρας της Τετάρτης και του Σαββάτου. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν βρίσκει σύμφωνους τους φαρμακοποιούς της Ξάνθης, οι οποίοι δεν φαίνεται πρόθυμοι να υποβάλουν τη σχετική αίτηση για λειτουργία με τους ως άνω όρους. 

Το νέο μέτρο ουσιαστικά ορίζει πως τα φαρμακεία θα παραμένουν ανοιχτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, γεγονός που απαιτεί τη φυσική παρουσία στον χώρο των φαρμακοποιών. Μετά τη Γενική Συνέλευση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ξάνθης αποφασίστηκε να μην κατατεθεί καμία αίτηση στην Περιφέρεια ΑΜΘ για ένταξη των μελών του συλλόγου στο νέο ωράριο λειτουργίας, θεωρώντας από τη μεριά τους ότι η πόλη της Ξάνθης μπορεί να εξυπηρετηθεί από το υπάρχον καθεστώς λειτουργίας χωρίς προβλήματα για το κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια