GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



"Κοντού" ψαλμού αλληλούια (+video)

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη διαμόρφωση των ισορροπιών στους συνδυασμούς για τις εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης το τε...

Ραγδαίες οι εξελίξεις στη διαμόρφωση των ισορροπιών στους συνδυασμούς για τις εκλογές στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Ξάνθης το τελευταίο 24ώρο.

Οι δύο συνδυασμοί «έσονται εις σάρκα μίαν» τουτέστιν μεθερμηνευόμενο σημαίνει ότι κατά δήλωσή τους ο κος Σπύρος Κάλφας συμπτύσσεται στον συνδυασμό υπό τον κ. Στέλιο Μωραΐτη δεχόμενος τη θέση του αντιπροέδρου με πρόεδρο τον κ. Μωραΐτη.

Συμφωνία που κυκλοφόρησε ευρέως το πρωί της Κυριακής 30 Οκτωβρίου, δημιουργώντας ερωτηματικά και “έντονες” αντιδράσεις από πλευράς επαγγελματιών που είχαν δηλώσει ότι θα συμμετέχουν εκτιθέμενοι με τον συνδυασμό του κ. Σπύρου Κάλφα.

Να θυμίσουμε ότι η υποψηφιότητα Κάλφα η οποία υπήρχε αυτόνομη έως το Σάββατο το βράδυ, εξ’ όσων γνωρίζουμε, προτάθηκε και δημιουργήθηκε από τη Νομαρχιακή της ΝΔ στην Ξάνθη ως αντίρροπη συμμετοχή στον υπό κατάρτιση συνδυασμό με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Μωραΐτη.

 Το σύνολο των στελεχών που έως αυτή τη στιγμή είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε με τον κ. Κάλφα προέρχονταν από τους οργανωμένους τέως και νυν με τη ΝΔ. Μετά τις νέες εξελίξεις “αδειάζεται” πλήρως η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Σούλα Ιακωβίδου και μερίδα στελεχών της ΝΟΔΕ που πρόκριναν και “έτρεξαν” να οργανώσουν τον συνδυασμό με πρώτο τον κ. Σπύρο Κάλφα. Σίγουρα δημιουργούνται σοβαρά εσωκομματικά προβλήματα καλής λειτουργίας όχι μόνο στο μεγαλύτερο κομμάτι της ΝΟΔΕ Ξάνθης αλλά και σε άλλα στελέχη και πολιτευτές αυτής που έσπευσαν από νωρίς να βοηθήσουν στο στήσιμο του συνδυασμού, που αποδείχθηκε ότι ήταν βραχύβιος και με σχετικά σαθρό πολιτικό υπόβαθρο.

Ενισχυμένος από αυτή την ενδοκομματική τροπή των εξελίξεων βγαίνει ο βουλευτής Ξάνθης της ΝΔ κος Αλέξανδρος Κοντός του οποίου πολιτικό τέκνο και εξ απορρήτων αρκετά χρόνια θεωρείται ο κος Στέλιος Μωραΐτης, πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ξάνθης. Η σύμπτυξη των δύο κομματικών συνδυασμών σε έναν προκρίνει πλέον με πολλές πιθανότητες επιτυχίας τον ανεξάρτητο συνδυασμό ο οποίος το βράδυ της Κυριακής είχε το πρώτο μάζεμα των πρώτων δέκα υποψηφίων του συνδυασμού του με δέσμευση μας και υπόσχεσή τους ότι γρήγορα στις αμέσως προσεχείς ώρες θα έχουμε δηλώσεις για τους λόγους που συσπειρώνει ανεξάρτητους επαγγελματίες απ’ όλους τους χώρους επαγγελματικούς και κομματικούς, στο σύνολο νέους ανθρώπους.

Η δυναμική η οποία φαίνεται να αυξάνεται συνεχώς άρχισε να πλαισιώνεται και με δυσαρεστημένους από όλους τους άλλους συνδυασμούς ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οι οποίοι δεν ανέχονται πια τον στενό κομματικό χαρακτήρα που αποκτούν οι υπόλοιποι συνδυασμοί έχοντας άμεση εμπλοκή εν ενεργεία ή και τέως βουλευτές του Νομού.

Το νέο ηγετικό δίδυμο του συνδυασμού της ΝΔ επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής τον φερόμενο ως επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού κο Απόστολο Αγκόρτσα για να συζητήσουν το πιθανό ενδεχόμενο απορρόφησης του ανεξάρτητου εκλογικού σχήματος που ηγείται ο κος Αγκόρτσας στο νέο σχήμα υπό τους Μωραΐτη, Κάλφα. Εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε αντηλλάγησαν απόψεις ορίζοντας νέο ραντεβού για την Τρίτη το μεσημέρι, όπου θα δοθούν οι τελικές αποφάσεις.

Πάντως στελέχη που θα συμμετείχαν στις εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. στο ΕΒΕΞ και πρόσκεινται στη ΝΔ ή αποχωρούν πλήρως από αυτές τις εκλογές ή θα συμμετάσχουν σε άλλο σχήμα επισημαίνοντας την ενόχλησή τους με την κάθετη αντίδραση στα όσα εξελίχθηκαν από πλευράς Σπύρου Κάλφα και Νομαρχιακής προς το πρόσωπό τους νιώθοντας ότι τους “άδειασαν” με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Οι επιχειρηματίες της Ξάνθης πάντως στηλιτεύουν με μελανές εκφράσεις τον κομματικό εναγκαλισμό από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στους συνδυασμούς που καταρτίζονται μέχρι και την Παρασκευή για τις εκλογές στο δευτεροβάθμιο συμβουλευτικό για την κρατική μηχανή, όργανο που είναι ο θεσμός των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων. 

Οι εξελίξεις είναι ραγδαίες και απ’ ότι φαίνεται έως την Παρασκευή πολύ λίγα θα είναι ίδια από πλευράς υποψηφιοτήτων απ’ ότι πολιτικά καταγράφεται σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια