GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεσμευμένοι οι πόροι για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία της Ξάνθης

Γραφειοκρατικοί είναι οι λόγοι, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κο Σάββα Μελισσόπουλο, για τους οποίους οι δεν ...

Γραφειοκρατικοί είναι οι λόγοι, σύμφωνα με τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κο Σάββα Μελισσόπουλο, για τους οποίους οι δεν έχουν αποδεσμευτεί μέχρι στιγμής οι πόροι για τις σχολικές μονάδες της Ξάνθης, παρά το γεγονός πως αυτοί βρίσκονται στα ταμεία της Π.Ε. Ξάνθης. 

«Έχουν έρθει όλες οι επιχορηγήσεις στα ταμεία των δήμων, λίγο μειωμένες από πέρσι. Υπάρχει μια σειρά από γραφειοκρατικά ζητήματα τα οποία άπτονται του Καλλικράτη και τα οποία θα έπρεπε να είχαν διευκρινιστεί από την πολιτεία ώστε να μπορέσουν να αποδεσμευτούν οι πόροι» σημειώνει ο κος Μελισσόπουλος τονίζοντας πως παρά το γεγονός αυτό μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν λειτουργικά προβλήματα σε σχολικές μονάδες που να οφείλονται στην έλλειψη πόρων, αλλά το γεγονός πως δεν μπορούν να αποδεσμευτούν τα χρήματα είναι αποτέλεσμα της ανικανότητας των πολιτικών. 

Η θέρμανση και η ομαλή λειτουργία των σχολικών μονάδων παραμένει προτεραιότητα, με τον κ Μελισσόπουλο να υπογραμμίζει πως «βασική ανάγκη σχολείων δεν υπάρχει πιθανότητα να μην επιληφθεί ακόμη και εάν βαδίζουμε σε όρια του νόμου γιατί κανείς δεν θα κατηγορήσει κανέναν εάν επιμελείται θέματα θέρμανσης και φωτισμού ενός σχολείου τη στιγμή που υπάρχουν οι πόροι». Όπως αναφέρει ο κος Μελισσόπουλος η σχολική επιτροπή του δήμου Ξάνθης αποφάσισε να μην αφήσει εκτεθειμένη καμία σχολική μονάδα, φροντίζοντας να μην μείνει χωρίς θέρμανση κανένα σχολείο της περιοχής, τη στιγμή μάλιστα που τα λεφτά έχουν έρθει στα ταμεία του δήμου, χωρίς όμως να μπορούν να αποδεσμευτούν από αυτά. «Θα απευθυνθούμε στους κρατικούς μηχανισμούς ώστε να ξεμπλοκάρουν όλες οι διαδικασίες και να προχωρήσουμε» προσθέτει ο ίδιος.

Απρόσκοπτα η μεταφορά!
Κανονικά και χωρίς προβλήματα συνεχίζεται η μεταφορά των μαθητών, η οποία πέρασε στην αρμοδιότητα των δήμων. Όπως σημειώνει ο κος Μελισσόπουλος οι μεταφορείς αντιμετωπίζουν τον ρόλο τους ως λειτούργημα και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά το γεγονός πως δεν έχουν αποπληρωθεί πλήρως για τις υπηρεσίες τους, συνεχίζουν κανονικά τη μεταφορά των μαθητών. 

«Έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία με τους μεταφορείς γιατί βλέπουν τον ρόλο τους ως λειτούργημα και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Τα υπουργεία έχουν το τελικό κλειδί που θα ξεμπλοκάρει όλες τις διαδικασίες. Βρισκόμαστε στο στάδιο της επίλυσης, απλά αυτό που μας ενοχλεί όλους είναι ότι θέλουμε να έχουμε την εικόνα ενός σύγχρονου κράτους και όχι ένα κράτος της τελευταίας στιγμής» συμπληρώνει ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια