GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Η δημοτική αρχή σφυρίζει… αδιάφορα!

Σε πλήρη αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής απέδωσε το γεγονός πως παρά τη διαρκή δημοσιοποίηση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετω...

Σε πλήρη αδιαφορία εκ μέρους της δημοτικής αρχής απέδωσε το γεγονός πως παρά τη διαρκή δημοσιοποίηση των πολλαπλών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του Ευμοίρου από την ανάπτυξη παραβατικών και εξωκοινωνικών δραστηριοτήτων στο άλσος του Ευμοίρου, δεν έχει δοθεί κάποια λύση, η πρόεδρος του Οικολογικού Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου του Ευμοίρου κα Δήμητρα Φάκα 

«Έχουμε ενημερώσει τη δημοτική αρχή για τους βανδαλισμούς που έχουν σημειωθεί στο τουριστικό περίπτερο που βρίσκεται εντός του άλσους αλλά αυτοί αδιαφορούν» σημειώνει χαρακτηριστικά η κα Φάκα, τονίζοντας πως μέχρι στιγμής και παρά το αίτημα του συλλόγου να αναλάβει αυτός, χωρίς επιβάρυνση για τον δήμο, την προστασία και τη συντήρηση του λεηλατημένου κτηρίου δεν έχει υπάρξει ανάλογη απάντηση από τη μεριά του δήμου, ενώ δεν λείπουν ακόμη και οι ανυπόστατες, σύμφωνα με την κα Φάκα, κατηγορίες εκ μέρους μελών της δημοτικής αρχής για τον ρόλο του συλλόγου. «Μας κατηγορούν ότι θέλουμε να γίνουμε επιχειρηματίες, για αυτό τον λόγο λένε ότι θέλουμε το κτήριο. Εμείς στην ομάδα μας είμαστε όλοι εργαζόμενοι, δεν έχουμε ανάγκη να ανοίξουμε επιχείρηση, αλλά εάν δίνουν τέτοια γραμμή στον δήμο δεν το γνωρίζω» προσθέτει η ίδια. 

Μέχρι στιγμής και παρά το γεγονός πως ο σύλλογος έχει προχωρήσει ήδη σε τρείς εθελοντικούς καθαρισμούς στο άλσος και στο κτήριο που βρίσκεται εντός αυτού, ο δήμος δεν έχει προχωρήσει στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου φωτισμού, τοποθετώντας απλά λάμπες στις κολώνες που βρίσκονται εντός του άλσους, με αποτέλεσμα να έχει παγώσει η πρόταση από εταιρία security της περιοχής, η οποία προσέφερε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες της εφόσον βέβαια αποκαθίστατο ο φωτισμός. «Εάν δεν έχουν λάμπες να μας το πουν να τις πληρώσουμε εμείς» αναφέρει με νόημα η κα Φάκα για να συμπληρώσει πως «η διακίνηση των ναρκωτικών είναι στο φόρτε της εκεί μέσα. Σε λίγο θα βρεθούν στα σπίτια μας». 

Παράλληλα, άγνωστο παραμένει το μέλλον του αιτήματος από πλευράς του συλλόγου για παραχώρηση του κτηρίου που βρίσκεται εντός του άλσους και το οποίο έχει λεηλατηθεί από κλοπές και διαρρήξεις, καθώς η δημοτική αρχή μέχρι στιγμής δεν έχει απαντήσει στο αίτημα του συλλόγου, χαρακτηρίζοντάς το ως μια απλή ενημέρωση προς το σώμα του δημοτικού συμβουλίου και όχι αίτημα για παραχώρηση του κτηρίου. 

«Εμείς ενημερώσαμε τους πάντες. Από τη στιγμή που πήραν την ενημέρωση από τον σύλλογο δεν θα έπρεπε να μας φωνάξουν και να μας ρωτήσουν τι θέλουμε να κάνουμε; δεν έχουμε ανάγκη από χρήματα. Θέλουμε απλώς να διατηρήσουμε ζωντανό το άλσος» επισημαίνει η κα Φάκα, αναφέροντας πως διακρίνει αδιαφορία τόσο από πλευράς της παράταξης του κου Στυλιανίδη όσο και από τις υπόλοιπες παράταξεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια