Με μια επιστολή με εντόνως αρνητικά σχόλια υποδέχθηκαν το νέο πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, κο Δημήτρη Μπένη, τα μέλη...
Με μια επιστολή με εντόνως αρνητικά σχόλια υποδέχθηκαν το νέο πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Ξάνθης, κο Δημήτρη Μπένη, τα μέλη της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή (κ.κ. Χρίστος Πούλιος, Καλογερής Κρίτων, Ηλίας Βασιλούδης), κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του οργάνου το μεσημέρι της Δευτέρας, η οποία εξελίχθηκε σε θέατρο του παραλόγου, με τον κο Μπένη να αποχωρεί από την αίθουσα και στη θέση του να έρχεται ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης, δήμαρχος Ξάνθης και πρώην πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής.
Μεταξύ άλλων και αφού πρώτα κατηγόρησαν τον δήμαρχο Ξάνθης για την απόφασή του να αποχωρήσει από τη «πιο σημαντική» επιτροπή του δήμου τα μέλη της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγή αναφέρθηκαν στη διττή ιδιότητα του κου Μπένη, ο οποίος εκτός από αντιδήμαρχος και πρόεδρος, πλέον, της επιτροπής είναι και μέτοχος σε κατασκευάστρια εταιρία, λέγοντας πως «διερωτάται ο καθένας τι μέλλει γενέσθαι όταν θα αναλάβει ή έχει αναλάβει έργα η συγκεκριμένη εταιρία, όπως αυτό της κεντρικής πλατείας, και θα ζητούνται αυτά στην οικονομική επιτροπή; Θα αποχωρεί από την επιτροπή ο κος πρόεδρος;».
«Ότι ισχύει για όλους σύμφωνα με τον Νόμο, αυτό θα ισχύει και για μένα» ανέφερε στην απάντησή του προς την επιστολή των μελών της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο κος Μπένης. Ωστόσο κατά τη συζήτηση του 13ου θέματος της Οικονομικής Επιτροπής της Δευτέρας, το οποίο αφορούσε τον έργο της νέας κεντρικής πλατείας της Ξάνθης, την ευθύνη υλοποίησης του οποίου έχει αναλάβει κατασκευάστρια εταιρία στην οποία μέτοχος είναι ο κος Δημήτρης Μπένης, ο τελευταίος αποχώρησε από την αίθουσα συνεδρίασης της επιτροπής, προκαλώντας την έκρηξη των μελών της αντιπολίτευσης με τον κο Πούλιο να αναφέρει πως «πριν λαλήσει τρεις δικαιωνόμαστε για την επιστολή μας».
Μετά την αποχώρηση του κου Μπένη και αφού επικράτησε ένταση στην αίθουσα, ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης προσήλθε σε αυτή επιχειρώντας ο ίδιος να κατευνάσει τα πνεύματα. Ο λόγος της έντασης ήταν η ελλιπής πληροφόρηση αναφορικά με το 13ο θέμα με τον δήμαρχο Ξάνθης, παρά το γεγονός πως θεσμικά δεν είχε καμία θέση και κανέναν ρόλο μέσα στην οικονομική επιτροπή, να προσπαθεί να δώσει εξηγήσεις για το επρόκειτο να συζητηθεί. Μετά από αρκετές στιγμές έκρηξης και έντασης, το θέμα πέρασε ομόφωνα από την οικονομική επιτροπή.
2.5000 ευρώ…. για βιβλιοδεσίες!
Η άσχημη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν στο σύνολό τους οι ΟΤΑ, και φυσικά ο δήμος Ξάνθης, καθώς και οι επιπτώσεις αυτής στην κοινωνική πολιτική-μέριμνα του δήμου συζητήθηκε εντόνως πριν την ουσιαστική έναρξη των θεμάτων της οικονομικής επιτροπής. «Με λεφτά πολιτική κάνουμε όλοι μας. Το θέμα είναι με αυτά που έχουμε εάν θα κάτσουμε κάτω να κάνουμε μια σωστή διαχείριση» επισήμανε χαρακτηριστικά ο κος Νίκος Τσεγγελίδης.
Την ίδια στιγμή ωστόσο, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια συζήτησης του 12ο θέματος ο δήμος δαπάνησε 2.500 ευρώ για βιβλιοδεσίες μητρώων, καθώς προχώρησε στην αποκατάσταση των μητρώων του δήμου Σταυρούπολης και του Καποδιστριακού δήμου Ξάνθης, καθώς και το ποσό των περίπου 8.000 ευρώ για την ενοποίηση των πληροφοριακών του συστημάτων, με απευθείας αναθέσεις.
Η επιστολή των Πολιτών για την Αλλαγή!
«Παρακαλούμε να καταχωρηθεί στα Πρακτικά της συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, με παράλληλη κοινοποίηση προς τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη.
Πρόσφατα, με σχετική απόφαση του κ. Δημάρχου, ορίστηκε ως Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής ο Αντιδήμαρχος κ. Μπένης. Παρά το νομότυπο της απόφασης του κ. Δημάρχου, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστο το γεγονός και να εκφράσουμε τις βαθιές μας επιφυλάξεις για τα παρακάτω:
1. Αποχωρεί από την προεδρία της πιο σημαντικής Επιτροπής του Δήμου, Επιτροπής που στην ουσία αποτελεί συνέχεια της λειτουργίας της Παλιάς Δημαρχιακής Επιτροπής. Το επιχείρησε και κατά την προηγούμενη δημοτική θητεία ο κ. Στυλιανίδης, αποχωρώντας για ένα διάστημα από την προεδρία της Δημαρχιακής Επιτροπής και τα αποτελέσματα της δυσλειτουργίας της ήταν εμφανή.
2. Ορίζεται ως Πρόεδρος ο κ. Μπένης, ο οποίος είναι γνωστό πλέον ότι συμμετείχε και συμμετέχει στο Δ.Σ. κατασκευαστικής εταιρείας, η οποία ήταν ανάδοχος στο έργο της ενοποίησης των πλατειών αλλά και συνεχίζει να δραστηριοποιείται σε διάφορα δημοτικά έργα (ΔΕΥΑΞ κλπ). Και βέβαια διερωτάται ο καθένας τι μέλλει γενέσθαι όταν θα συζητούνται θέματα που άπτονται έργων που ανέλαβε ή που θα αναλάβει στο μέλλον ή εν λόγω εταιρεία. Οα αποχωρεί από την σχετική συζήτηση ο Πρόεδρος της Επιτροπής;
Εκ των ανωτέρω συνάγεται ότι εύλογα διατηρούμε σοβαρές επιφυλάξεις για τον συγκεκριμμένο ορισμό.
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι - Μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Χρίστος Πούλιος Κρίτων Καλογερής Ηλίας Βασιλούδης».
Δεν υπάρχουν σχόλια