GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Σε απόγνωση οι κάτοικοι του οικισμού Σέλινου του Δήμου Αβδήρων»

Αγανακτισμένοι και πλήρως απογοητευμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Σέλινου από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους από σ...

Αγανακτισμένοι και πλήρως απογοητευμένοι είναι οι κάτοικοι του οικισμού Σέλινου από την τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χωριό τους από σωρεία προβλημάτων στον τόπο τους, που σχετίζονται κυρίως με την συνύπαρξη τους με ΡΟΜΑ και τον τρόπο διαβίωσης τους.

Είναι άξιο λόγου, ότι περίπου μια πενταετία πριν, το ελληνικό κράτος ενέταξε σε προγράμματα στεγαστικής αποκατάστασης τους ΡΟΜΑ χορηγώντας στους δικαιούχους καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά για την ανέγερση σπιτιών σε οικόπεδα εντός του οικισμού Σέλινου, για την ομαλή ένταξη τους και μη διαφοροποίηση τους από τους υπόλοιπους συμπολίτες μας.

Είμαστε στο πλευρό και στηρίζουμε κάθε ευπαθή και μειονοτική ομάδα στοχεύοντας στην ισονομία και ισοπολιτεία όλων των ανθρώπων. Όλοι οι πολίτες έχουν τα ίδια δικαιώματα αλλά και τις ίδιες υποχρεώσεις απέναντι στο κράτος. Οι συμπαθέστατοι κατά τα άλλα ΡΟΜΑ, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που τραβήχτηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου 2011, παίρνουν παράνομα νερό από τον υδατόπυργο του Δήμου με αυτοσχέδιους υδραγωγούς και αντλίες, καθώς και ηλεκτρικό ρεύμα από τις κολώνες της ΔΕΗ και από πομόνες του οικισμού με παράνομες και πάλι συνδέσεις και καλωδιώσεις.

Επίσης αποκρουστική είναι η εικόνα στο Σέλινο από σωρευμένα σκουπίδια, ακαθαρσίες, χημικά απόβλητα και γεωργικά φάρμακα, πεταμένα όχι μόνο από τους ΡΟΜΑ αλλά και από ντόπιους κατοίκους με έλλειψη περιβαλλοντικής συνείδησης και αίσθηση της δημόσιας υγείας.

Παρά το γεγονός, ότι αντιπροσωπεία των κατοίκων με συγκεντρωμένες πάνω από εκατόν τριάντα υπογραφές συνδημοτών μας επισκέφθηκε πρόσφατα το Δήμαρχο Αβδήρων κ. Τσολακίδη εκθέτοντας τα υφιστάμενα προβλήματα και παρά τις υποσχέσεις για την άμεση παρέμβαση του και επίλυση τους, η κατάσταση παραμένει ίδια και διαιωνίζεται.

Η απουσία της Δημοτικής Αρχής αισθητή και ο κάθε νομοταγής πολίτης ο οποίος πληρώνει το λογαριασμό ύδρευσης και δημοτικά τέλη για την καθαριότητα αναρωτιέται πού ξοδεύονται τα χρήματα του αυτά και αν λειτουργούν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου για την πάταξη της παρανομίας και την εύρυθμη λειτουργία του κοινωνικού συνόλου. Με υποσχέσεις και ευχολόγια δεν λύνονται τα προβλήματα, αλλά απαιτείται άμεση και διαρκής εποπτεία και επέμβαση του Δημάρχου.

Μέσα από όλη αυτήν τη δυσμενή κατάσταση ανακύπτει εντονότερη και η ανάγκη επαναλειτουργίας του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Σέλινο ,το μοναδικό στην περιφέρεια μας, του οποίου την αναμφισβήτητα ουσιαστική δράση(ευαισθητοποίηση των νέων και ενημέρωση των κατοίκων για θέματα περιβάλλοντος, καθαριότητας - δημόσιας υγείας) ανέστειλε η σημερινή κυβέρνηση το καλοκαίρι που μας πέρασε.

Σαν δημοτική παράταξη στοχεύοντας στην ευημερία των συμπολιτών μας όλων των οικισμών του Δήμου Αβδήρων και την πάταξη τριτοκοσμικών συνθηκών διαβίωσης, απαιτούμαι την εγρήγορση και άμεση επέμβαση του Δημάρχου κ. Τσολακίδη για την επίλυση των προαναφερθέντων προβλημάτων και μη διαιώνιση της παρανομίας, εφόσον μπορεί να ελεγχθεί.

O  Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Αβδήρων
Τσιτιρίδης Γιώργος

Δεν υπάρχουν σχόλια