GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Γιατί αφήνουν ακέφαλη την Αναπτυξιακή Ξάνθης οι μέτοχοί της;

Τα παιχνίδια πολιτικής επικυριαρχίας συνεχίζουν την “περιπέτεια” της Αναπτυξιακής η οποία παρά τα υπεσχημένα προς τη γενική συνέλευση των με...

Τα παιχνίδια πολιτικής επικυριαρχίας συνεχίζουν την “περιπέτεια” της Αναπτυξιακής η οποία παρά τα υπεσχημένα προς τη γενική συνέλευση των μετόχων, το απελθόν διοικητικό συμβούλιο και γενικότερα τη κοινή γνώμη της Ξάνθης συνεχίζουν την ομηρία της. 

Τα δύο μεγάλα πολιτικά κόμματα με τους τοπικούς εκπροσώπους τους ή καλύτερα η πολιτικοί κυρίαρχοι στην περιοχή από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ που έχουν λόγο πολιτικής επιρροής στους δημάρχους κύριους μετόχους της Αναπτυξιακής δεν μπορούν να βρουν λύση για να συνεχίσει τη σύννομη λειτουργία της η Αναπτυξιακή εταιρία του Νομού. 

Δεν τα βρήκαν για το ποίος θα είναι ο πρόεδρος και ποιος ο διευθύνων σύμβουλος στο νέο διοικητικό που έπρεπε να διοριστεί πριν από την 30η Ιουνίου του 2011. Η καταστατική πρόβλεψη η οποία φυσικά δεν τροποποιήθηκε σε καμία των γενικών συνελεύσεων θέλει μετά την τυπική δήλωση παραίτησης του απελθόντος διοικητικού συμβουλίου και την ουσιαστική ανυπαρξία διοίκησης στην αναπτυξιακή, άλλωστε αυτοδίκαια και καταστατικά ολοκλήρωσε την πενταετή του θητεία το διοικητικό συμβούλιο υπό την προεδρία του κου Πασχάλη Λύρατζη και τη διεύθυνση από τον κο Βασίλη Κοντογιαννίδη. 

Η «ασυμφωνία χαρακτήρων» με την οποία δεν συμφώνησαν οι δύο πλευρές των ισχυρών πολιτικών ανδρών στην περιοχή ήτοι του κου Αλέκου Κοντού δια του δήμου Ξάνθης, που είναι και μεγαλομέτοχος στην Αναπτυξιακή και της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών με τον Σωκράτη Ξυνίδη ο οποίος ελέγχει κομματικά πλήρως του δύο δημάρχους Αβδήρων Τσολακίδη και Τοπείρου Χατζηευαγγέλου και εν μέρει Μύκης Τσουκάλ και της συμμετοχής της Περιφέρειας ως διάδοχης κατάστασης των μετοχών της Νομαρχίας Ξάνθης, στην κοινή αποδοχή προσώπου ως προέδρου του νέου Δ.Σ. και διευθύνοντος συμβούλου. 

Ποια τα παιχνίδια πολιτικής επικυριαρχίας;
Η επιλογή Πούλιου στη διεύθυνση της αναπτυξιακής όπως τεχνηέντως διέρρευσε αρχές καλοκαιριού έδινε πολλές πολιτικές λύσεις στον κο Πούλιο και στον κο Σωκράτη Ξυνίδη. Η δέσμευση των συμμετεχόντων στη γενική συνέλευση της Αναπτυξιακής των κ Δημήτρη Μπένη και Θανάση Ξυνίδη να βρουν την καλύτερη δυνατή λύση για τον ορισμό προσωρινής διοίκησης δια μέσου ορισμού της από το Πρωτοδικείο Ξάνθης απ’ ότι καταγράφεται έως τώρα δεν έχει προχωρήσει και κατά συνέπεια δεν υπάρχει κανένα αποτέλεσμα. 

Χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει από τη διεύθυνση ανάπτυξης των περιφερειακών υπηρεσιών ο έλεγχος επάρκειας της κεφαλαιακής πληρότητας σε σχέση με τις καταγεγραμμένες απαιτήσεις έως και πριν λίγες μέρες. 

Παρά την τοποθέτηση αυτών των σημαντικών ερωτημάτων προς τους άμεσα εμπλεκόμενους και έχοντες κανονιστικό ρόλο στην Αναπτυξιακή δυστυχώς έως τώρα δεν υπάρχει καμία απάντηση. 

Όπως έγινε γνωστό μετά και την σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εργαζόμενοι στην Αναπτυξιακή ήδη έχουν εγκριθεί μια σειρά από προγράμματα τα οποία μπορούν να φέρουν άμεσα πάνω από 1 εκατομμύριο ευρώ στα ταμεία της Αναπτυξιακής και αυτή να υπερκαλύψει όλες της τις ζημίες, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν μπορεί να συμβεί μιας και η Αναπτυξιακή χωρίς διοίκηση δεν μπορεί να τα διεκδικήσει. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για το Leader αλιείας, το οποίο προκηρύχθηκε, το ΟΠΑΑΧ, το ΚΕΚ από υλοποιηθέντα προγράμματα, το πρόγραμμα Ελλάδα-Βουλγαρία καθώς και προγράμματα επιμόρφωσης ευπαθών ομάδων, τα οποία παραμένουν μέχρι στιγμής ανεκμετάλλευτα, ενώ εάν υπήρχε διοίκηση στην Αναπτυξιακή αυτή θα μπορούσε να τα διεκδικήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια