GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ήττα για Ξάνθη στην πρεμιέρα

Δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-0), παρά την καταπληκτική της εμφάνιση στην πρεμιέρα της, στο πρωτάθλημα της Superleague η ...

Δεν μπόρεσε να αποφύγει την ήττα από τον ΠΑΟΚ (1-0), παρά την καταπληκτική της εμφάνιση στην πρεμιέρα της, στο πρωτάθλημα της Superleague η Skoda Ξάνθη. Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη έδειξε πολύ καλά στοιχεία στον αγώνα κόντρα στην ομάδα της Τούμπας, είχε περισσότερες ευκαιρίες από τον αντίπαλό της, σε ένα γενικά μοιρασμένο παιχνίδι, όμως αιφνιδιάστηκε νωρίς στο 6΄με υπέροχο σουτ του Βιερίνια και έμεινε με την πικρία ότι άξιζε κάτι καλύτερο.

Οι Ξανθιώτες παρατάχθηκαν με ένα καθαρό 4-4-2 με κορυφή τους Σουάνη και Καζάκη, δέχθηκαν ένα γρήγορο γκολ, όμως κάθε άλλο δεν καθηλώθηκαν, αντέδρασαν και έχασαν σωρεία ευκαιριών, με μεγαλύτερη από όλες το δοκάρι του Καζάκη στο 36΄. Η Skoda Ξάνθη πάντως είχε την μεγάλη ευκαιρία να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας με τον Μαρσελίνιο στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν μετά από σύγχυση στην άμυνα έκανε ένα ωραίο πλασέ κοντά στην συμβολή των δοκαριών, όμως πάνω στην γραμμή, σαν από μηχανής θεός ο Φωτάκης με κεφαλιά έδιωξε την μπάλα.

Οι φάσεις του αγώνα:
6΄Ο Βιεϊρίνια απέφυγε τον Ντάνι έστρωσε την μπάλα στο δεξί και με δυνατό σουτ λίγο έξω από την περιοχή νίκησε τον Βιβιανί για να σημειώσει το 1-0.
7΄Αμέσως μετά το γκολ η Skoda Ξάνθη απείλησε για πρώτη φορά με τον Σουάνη να σεντράρει για τον Μαρσελίνιο και ο Βραζιλιάνος να πιάνει με την μια το σουτ, όμως απέκρουσε ο Κρέσιτς.
10΄Εκτέλεσε φάουλ του Λίνο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.
17΄Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία με τον Σουάνη να στρώνει στον Καζάκη, σουτ του δεύτερου πάνω στην γραμμή διώχνει ο Μαλεζάς.
30΄Εκτέλεση φάουλ του Εντιμάρ, που δείχνει να έχει πολύ καλό αριστερό, διώχνει δύσκολα με γροθιές ο Κρέσιτς.
36΄Η μεγαλύτερη ευκαιρία για την Ξάνθη στον αγώνα, ωραία σέντρα του Μπέρτου από τα δεξιά, η κεφαλιά ανάμεσα από δύο αντιπάλους για τον Καζάκη η μπάλα στο δεξί κάθετο δοκάρι του Κρέσιτς.
55΄Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου με τον Γεωργιάδη, όταν από δεξιά του έσπασε την μπάλα ο Έτο, σουτ στην κίνηση και μεγάλη απόκρουση του Βιβιανί.
63΄Σουτ του Φωτάκη μπλοκάρει ο Βιβιανί.
67΄Άλλη μια καλή επέμβαση του Βιβιανί που δεν επιτρέπει στον Αθανασιάδη να σκοράρει, ύστερα από ωραία πάσα του Βιερίνια.
74΄Σουτ του Μάουρο Πόι στην κίνηση, η μπάλα έφυγε άουτ.
75΄Σουτ του Φωτάκη πέρασε λίγο άουτ.
82΄Ακυρωμένο γκολ για τον ΠΑΟΚ, ο Αθανασιάδης με κεφαλιά έσπασε την μπάλα στον Βιερίνια, εκείνος με σουτ σκόραρε, όμως ο επόπτης υπέδειξε σε θέση οφσάιντ τον επιθετικό του ΠΑΟΚ, ελεγχόμενη φάση, πιθανή λάθος εκτίμηση του επόπτη.
94΄Η τεράστια ευκαιρία για την Ξάνθη με τον Μαρσελίνιο, το πλασέ του οποίου έδιωξε ο Φωτάκης πάνω στην γραμμή.

ΠΑΟΚ: Κρέσιτς, Μπαλάφας, Φωτάκης, Σαλπιγγίδης, Μαλεζάς, Λίνο, Γεωργιάδης (79' Ρομπέρ), Βιεϊρίνια, Αθανασιάδης, Έτο, Αρίας (86' Τσουκαλάς).

SKODA ΞΑΝΘΗ: Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Βάλλας, Στάσιακ, Ντάνι, Βασιλακάκης (66' Μαρκόφσκι), Μαρσελίνιο, Πόι (85' Μάνταλος), Σουάνης (57' Βλαχοδήμος), Καζάκης.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο κ. Θάνος (ΕΠΣ Γρεβενών), με βοηθούς τους κ. Γεωργιάδη (ΕΠΣ Κοζάνης) και κ. Δημητριάδη (ΕΠΣ Καστοριάς). Ο διαιτητής του αγώνα στο 78΄αναγκάστηκε να διακόψει το ματς για ένα 2λεπτό, για υβριστικά συνθήματα των φίλων του ΠΑΟΚ.

*Πλέον η πρώτη αγωνιστική πραγματοποιήθηκε για τις 10 από τις 13 ομάδες που γνωρίζουμε επίσημα ότι συμμετέχουν στο πρωτάθλημα και πλέον θα υπάρξει μεγάλη παύση για να δούμε τις εξελίξεις, καθώς όλοι περιμένουμε να δούμε ποιοι θα συμπληρώσουν το παζλ. Το επόμενο ματς για την Ξάνθη είναι αυτό με την ΑΕΚ στα Πηγάδια.

Συντάκτης: Δημήτρης Καρακασίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια