GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Την ευθύνη για τους «Φίλους» αναλαμβάνει ο Δήμαρχος Ξάνθης

Την ευθύνη για την παραχώρηση δημοτικού χώρου, δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, στον πολιτιστικό σύλλογο «οι Φίλοι» ενόψει των γιορτ...

Την ευθύνη για την παραχώρηση δημοτικού χώρου, δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης, στον πολιτιστικό σύλλογο «οι Φίλοι» ενόψει των γιορτών Παλιάς Πόλης ανέλαβε ο δήμαρχος Ξάνθης, κος Μιχάλης Στυλιανίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του απόγευμα της Τετάρτης. 

Η δημοτική αρχή αποφάσισε, παρά τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, να παραχωρήσει τον συγκεκριμένο χώρο στον πολιτιστικό χώρο, προτάσσοντας ως επιχείρημα την παλαιότητα του συλλόγου και τη συνεισφορά του στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής. 

Ωστόσο μέλη της αντιπολίτευσης εξέφρασαν σοβαρές αντιρρήσεις για την παραχώρηση του χώρου, καθώς εκεί δραστηριοποιούνται συνεργεία του δήμου και υπάρχει κίνδυνος να παρεμποδιστεί η λειτουργία τους ή ακόμη χειρότερα να σημειωθεί κάποιο επεισόδιo που θα θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια ασφάλεια. «Δεν μπορεί να υπάρξει στέγαση εκεί και υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να υπάρξει εμπλοκή των υπηρεσιών που στεγάζονται εκεί μέσα. Πρέπει να αποβάλουμε τη νοοτροπία του ότι είναι στον δήμο μπορεί να δίνεται στον καθένα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κος Θανάσης Ξυνίδης. 

Προσπαθώντας να απαντήσει στις αμφιβολίες και αντιρρήσεις της αντιπολίτευσης ο κος Μιχάλης Στυλιανίδης, δήμαρχος Ξάνθης, υποστήριξε ότι «το πρωί θα λειτουργούν τα συνεργεία όπως τώρα, το βράδυ ο σύλλογος θα τα μαζεύει όλα κανονικά. Νομίζω δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, πρέπει να στηρίξουμε τις γιορτές παλιάς πόλης και τον σύλλογο αυτό». Ευθύνες στον δήμαρχο καταλόγισε ο επικεφαλής της παράταξης Πολίτες για την Αλλαγής, κος Χρήστος Πούλιος ο οποίος χαρακτηριστικά επισήμανε πως «δεν καταλαβαίνω με ποια λογική δίνουμε αύλιο δημοτικό χώρο συνεργείων. Η ευθύνη είναι δικιά σας, εγώ προσωπικά δεν θα το έκανα» με τον δήμαρχο Ξάνθης να απαντά πως «εσείς αναλαμβάνεται την ευθύνη για όλους τους άλλους συλλόγους και εγώ προσωπικά για τους Φίλους».

Η μεταφορά των μαθητών
Στην τροποποίηση του προϋπολογισμού του δήμου Ξάνθης προχώρησε το σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ώστε να δεσμευτεί ποσό για τη μεταφορά των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ευθύνη που με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς περνά στους δήμους. 

Έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία κατάρτισης των όρων για τους διαγωνισμούς, ώστε να αναδειχθεί ανάδοχος που θα αναλάβει την υλοποίηση του έργου, ωστόσο η καθυστέρηση που έχει παρατηρηθεί μέχρι στιγμής οδηγεί, όπως όλα δείχνουν, σε ανανέωση των μέχρι πρότινος συμβάσεων. 

Μετά την ολοκλήρωση της μελέτης, η οποία και θα καθορίσει το τελικό ποσό που θα δαπανηθεί για τη μεταφορά των μαθητών, θα οριστούν οι προϋποθέσεις του διαγωνισμού και αφού αυτοί εγκριθούν από την οικονομική επιτροπή του δήμου θα υπάρξει ανάδοχος για την υλοποίηση του έργου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της προηγούμενης σχολικής χρονιάς είχαν παρατηρηθεί τραγικές καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των μεταφορέων των μαθητών, γεγονός που προκάλεσε την αποχή τόσο των ιδιοκτητών ΤΑΞΙ όσο και του ΚΤΕΛ Ξάνθης από τη διαδικασία της συγκομιδής και μεταφοράς των μαθητών. Δόθηκε προσωρινή λύση στο πρόβλημα και η μεταφορά συνεχίστηκε κανονικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια