GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Εγκρίθηκε το επενδυτικό σχέδιο διευθέτησης του ΧΥΤΑ Ξάνθης

Τα τυπικά μόνο απομένουν για την ολοκλήρωση της έγκρισης του επενδυτικό σχεδίου διευθέτησης του ΧΥΤΑ Ξάνθης, γεγονός που σημαίνει πως δρομολ...

Τα τυπικά μόνο απομένουν για την ολοκλήρωση της έγκρισης του επενδυτικό σχεδίου διευθέτησης του ΧΥΤΑ Ξάνθης, γεγονός που σημαίνει πως δρομολογείται πλέον η επέκταση του ΧΥΤΑ. 

Το επενδυτικό σχέδιο διευθέτησης, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στις νέες ρυθμίσεις και προδιαγραφές που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αποκομιδή και διαχείριση των απορριμμάτων χρηματοδοτείται πλήρως από το ΕΣΠΑ, με προϋπολογισμό 7 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο διευθυντής του Φορέα Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε), Δημήτρης Δερματάς, επισήμανε ότι αυτό σημαίνει πρακτικά πως εγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι και ότι δρομολογείται η επέκταση του ΧΥΤΑ. Κατά ανάλογο αναμένεται και το ΧΥΤΑ Καβάλας, καθώς μέσα στις επόμενες εβδομάδες πρόκειται να εγκριθεί το αντίστοιχο σχέδιο διευθέτησης για την Καβάλα. Οι αναβαθμίσεις που δρομολογούνται στου ΧΥΤΑ των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Κομοτηνής και Ξάνθης εντάσσονται στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας ΑΜΘ, το οποίο ωστόσο έχει καθυστερήσει χαρακτηριστικά. 

Υπενθυμίζεται πως πρόσφατα ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στον ΧΥΤΑ Ξάνθης, η οποία προκάλεσε αλυσιδωτές αντιδράσεις στην ομαλή αποκομιδή των σκουπιδιών του Νομού καθώς και στη διαχείριση αυτών, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία των μετρήσεων για τυχόν επιπτώσεις στην ατμόσφαιρα και το περιβάλλον από τη συγκεκριμένη πυρκαγιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια