GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εξαπατούσαν ηλικιωμένες αποσπώντας πάνω από 16.000 ευρώ

Εξαρθρώθηκε, από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσε...

Εξαρθρώθηκε, από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.

Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τρίτης (30-08-2011), στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 34 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.

Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προέκυψε ότι οι δυο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 04-08-2011 έως 30-08-2011, εξαπάτησαν πέντε ηλικιωμένες ημεδαπές (τρεις στην Ξάνθη, μια στην Κομοτηνή και μια στην Αλεξανδρούπολη).

Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβαιναν στις οικίες ηλικιωμένων γυναικών και προφασιζόμενοι οφειλές συγγενικών τους προσώπων, προσπαθούσαν να αποσπάσουν από αυτές, διάφορα χρηματικά ποσά. Μόνο στις τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις απάτης κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.

Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, η λεία της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 16.650 Ευρώ.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.210 Ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια