GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


17 ημέρες χωρίς νερό η Σταυρούπολη Ξάνθης!

« Ούτε στην Αφρική δεν συμβαίνουν αυτά » τονίζει ο κος Χαράλαμπος Κοντογιαννίδης, καταστηματάρχης της περιοχής που βλέπει μέρα με τη μέρα τ...

«Ούτε στην Αφρική δεν συμβαίνουν αυτά» τονίζει ο κος Χαράλαμπος Κοντογιαννίδης, καταστηματάρχης της περιοχής που βλέπει μέρα με τη μέρα την κίνησή του να πέφτει δραματικά.

Σε γιοφύρι της Άρτας έχει μετατραπεί η υδροδότηση στην περιοχή της Σταυρούπολης Ξάνθης, καθώς οι υπηρεσίες επισκευάζουν καθημερινά τα προβλήματα στην υδροδότηση τα οποία ως δια μαγείας επανέρχονται το επόμενο πρωινό, με τις καθημερινές και διαρκείς διακοπές νερού που έχουν προκαλέσει μεγάλη δυσφορία και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής και στους τουρίστες.

Εδώ και δεκαεπτά ημέρες το νερό κόβεται καθημερινά για δέκα με δώδεκα ώρες, εν μέσω καύσωνα και συνήθως τις ώρες αιχμής. Όπως καταγγέλλουν στο Thrakitoday οι κάτοικοι της περιοχής, οι συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση της περιοχής έχουν διώξει μεγάλα κύματα τουριστών, οι οποίοι βρίσκονται στη Σταυρούπολη για διακοπές, καθώς οι συνθήκες υγιεινής βρίσκονταν σε άθλια κατάσταση.

Οι διακοπές στην υδροδότηση οφείλονται σε μια… πομόνα η οποία τροφοδοτεί με νερό την περιοχή και η οποία τη μια μέρα «φτιάχνεται» από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου και την άλλη «βρίσκεται» πάλι χαλασμένη, με αποτέλεσμα να παραμένει στο έλεος του καύσωνα μια ολόκληρη περιοχή, κάνοντας τους κατοίκους να αισθάνονται πολίτες ενός κατώτερου Καλλικράτη. Οι καταστηματάρχες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, βλέποντας την κίνηση να επιβραδύνεται καθημερινά, ενώ την ίδια στιγμή οι υπηρεσίες παρουσιάζουν μια αδικαιολόγητη ολιγωρία, που θυμίζει αυτοδιοικητικές υπηρεσίες άλλων εποχών, επιβαρύνοντας την καθημερινότητα των κατοίκων, οι οποίοι δεν μπορούν να πλυθούν ή να πιούν νερό όπως κάθε κάτοικος μιας σύγχρονης και ανεπτυγμένης περιοχής.

Όπως τονίζουν οι ίδιοι οι αγανακτισμένοι κάτοικοι, «από αύριο θα μας στείλουν τον λογαριασμό του νερού και θα μας ζητούν να πληρώσουμε το πάγιο. Για ποια υπηρεσία όμως; Για την ξηρασία διαρκείας που μας προσφέρουν;». Το πλήγμα για την τουριστική κίνηση της περιοχής μεγάλο και μάλλον ανεπανόρθωτο, καθώς οι τουρίστες που έκαναν τις διακοπές τους στη γραφική περιοχή της Σταυρούπολης εγκαταλείπουν όπως, όπως την περιοχή, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις μελλοντικές τους τουριστικές επιλογές.

Η άθλια κατάσταση που επικρατεί στη Σταυρούπολη όπως φαίνεται μέχρι στιγμής δεν έχει λυθεί, καθώς οι υπηρεσίες του δήμου ολιγωρούν, με τους κατοίκους να αποδίδουν την ολιγωρία στην εγκατάλειψη που επέφερε στη Σταυρούπολη ο Καλλικράτης, καθώς όπως υπογραμμίζουν «εάν ο δήμος ήταν ακόμη εδώ δεν θα είχαμε τέτοια προβλήματα. Με τι μούτρα θα κυκλοφορούσαν οι πολιτικοί στην περιοχή;».


Και όλα αυτά τη στιγμή που ο δήμαρχος Ξάνθης, κος Μιχάλης Στυλιανίδης απολαμβάνει τις διακοπές του στο Θρακικό Πέλαγος, ενώ οι κάτοικοι του ορεινού οικισμού της Σταυρούπολης δεν έχουν να πιουν νερό…  

Δεν υπάρχουν σχόλια