GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Νίκος Φωτιάδης: «Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν παρέλαβε ακόμη την πλατεία»

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Φωτιάδη, υπευθύνου για τη δημοτική αστυνομία, στην πρωινή καθημερινή εκπομπή του...

Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του Αντιδημάρχου κ. Νικολάου Φωτιάδη, υπευθύνου για τη δημοτική αστυνομία, στην πρωινή καθημερινή εκπομπή του Ρ/Σ Ξάνθη ΦΜ100, Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα, όταν με αφορμή τα όσα συνέβησαν την περασμένη Παρασκευή μεταξύ συμπολιτών μας και οδηγών κλασσικών αυτοκινήτων προερχόμενοι από Τουρκία, αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση που επικρατεί στην κεντρική και ενοποιημένη πλατεία και τους γύρω δρόμους.

Σε ερώτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στην πλατεία με την ανεξέλικτη τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων αλλά και την άναρχη διοργάνωση διαφόρων εκδηλώσεων ο κος Φωτιάδης δήλωσε:

«Δεν την παραλάβαμε ακόμη την πλατεία. Ο Δήμαρχος Ξάνθης δεν την παρέλαβε ακόμη την πλατεία»

Όπως παραδέχτηκε ο κος Φωτιάδης η πλατεία «έκτρωμα» δεν έχει παραδοθεί ακόμη στον Δήμο Ξάνθης με ότι αυτό συνεπάγεται για τη νομιμότητα των τραπεζοκαθισμάτων που έχουν τοποθετηθεί στην πλατεία από του επαγγελματίες που διαθέτουν καταστήματα περιφερειακά της πλατείας.

«Για την πλατεία έχω και τα πρακτικά και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στην οποία αναφέρεται το ποιοι και που δικαιούνται να τοποθετήσουν τα τραπεζάκια τους» υπογράμμισε ο κος Φωτιάδης, ενώ κλιθείς να σχολιάσει το κατά πόσο καταβάλουν αντίτιμο οι επαγγελματίες για την τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων, τη στιγμή που το έργο (σ.σ. η πλατεία) δεν έχει παραδοθεί μέχρι στιγμής στον Δήμο Ξάνθης, ο κος Φωτιάδης ανέφερε πως «εάν πληρώνουν ή όχι λεφτά εγώ δεν το ξέρω. Θα ρωτήσετε τον κ. Μπένη ή το τμήμα εσόδων του δήμου». Ο κος Φωτιάδης αναφερόμενος στο πότε θα παραλάβει τελικά ο δήμος την πλατεία δήλωσε πως «πιστεύω ότι η παραλαβή θα γίνει σύντομα».

Πρέπει να καθίσει στο σκαμνί ο δήμος!
Την άποψη πως πρέπει να καθίσει στο σκαμνί ο δήμο Ξάνθης για την κατασκευή της κεντρικής πλατείας εξέφρασε μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο πρόεδρος του ΟΕΒΒΕ Ξάνθης, κος Σωτήρης Τσιακίρογλου. «Να παραλάβει τι; Μια παταγώδεις αποτυχία; Αυτό που έχει βυθίσει στη βαθιά οικονομική ύφεση τον Νομό. Αυτό που όλοι αποκαλούν έκτρωμα; Αυτό που κατηγορείται ο δήμος ότι το έφτιαξε χωρίς να υπάρχει κυκλοφοριακή μελέτη; Πρέπει να καθίσει στο σκαμνί ο δήμος για αυτά τα θέματα, γιατί έχει σφάξει το επιχειρείν» ανέφερε χαρακτηριστικά σχολιάζοντας το γεγονός πως μέχρι και σήμερα η πλατεία θεωρείται εργοτάξιο, καθώς δεν έχει παραδοθεί στον Δήμο.

Αναφορικά με το εάν καταβάλλουν ή δεν καταβάλλουν τελικά κάποιο αντίτιμο οι επιχειρηματίες της πλατείας που έχουν τοποθετήσει τα τραπεζάκια τους πάνω σε αυτήν, ο κος Τσιακίρογλου τόνισε πως «οι μέρες είναι δύσκολες, ίσως με αυτόν τον τρόπο να συμπαραστέκεται σε κάποιους επιχειρηματίες. Πέρασε πριν μερικούς μήνες η δημοτική αστυνομία και μας υπενθύμισε ότι πρέπει να ανανεώσουμε τις άδειες μας» για να συμπληρώσει πως «θεωρώ ότι οι εποχές είναι πάρα πολύ δύσκολες, οι τιμές του δήμου είναι πάρα πολύ μεγάλες και αδυνατεί ο κόσμος να πληρώσει αυτά ποσά»

Δεν υπάρχουν σχόλια