GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δημοπρατήθηκε το κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων της Μητρόπολης

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας φροντίδας και προστασίας ηλικιωμένων, της Μητρόπολης Ξάνθης, πο...

Με εντατικούς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας φροντίδας και προστασίας ηλικιωμένων, της Μητρόπολης Ξάνθης, που εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ πριν από λίγους μήνες, σύμφωνα με τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Πατέρα Παντελεήμων.

Όπως εξήγησε, στη ραδιοφωνική εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο Πατέρας Παντελεήμων, το συγκεκριμένο έργο αποτελεί όραμα του Μητροπολίτη, ο οποίος «είχε ως σκοπό από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τη Μητρόπολη να φτιάξει ένα ίδρυμα για τον τόπο». Προς αυτή την κατεύθυνση πρόκειται να κατασκευαστεί και η συγκεκριμένη μονάδα προστασίας ηλικιωμένων, η οποία εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ και δημοπρατήθηκε στις 10 Μάιου.

Οι συμμετέχοντες στον διαγωνισμό δημοπράτησης έφταναν τους 20, με τον τελικό ανάδοχο, τη Δομική Ξάνθης, να αναλαμβάνει τελικά την υλοποίηση του έργου. Μετά το πέρας της δημοπρασίας, δόθηκε το προβλεπόμενο χρονικό περιθώριο ώστε να υποβληθούν οι όποιες ενστάσεις, με τον Πατέρα Παντελεήμων να επισημαίνει πως «δεν υπήρξε καμία από κανένας με αποτέλεσμα οι εργασίες να προχωρούνε με εντατικό ρυθμό θα υπογραφθεί τις επόμενες ημέρες η σύμβαση έργου».  

Δεν κάνουμε διακρίσεις!
Κανονικά θα λειτουργήσουν και φέτος οι κατασκηνωτικές εγκαταστάσεις της Μητρόπολης Ξάνθης, με τον Πατέρα Παντελεήμων να τονίζει πως δεν γίνονται διακρίσεις στα παιδία που υποβάλλουν αίτημα συμμετοχής σε αυτές. Κατά τη φετινή καλοκαιρινή περίοδο θα λειτουργήσουν τέσσερα τμήματα, δύο για αγόρια και δύο για κορίτσια, ενώ υπήρχε σκέψη να λειτουργήσει ακόμη ένα, πράγμα ωστόσο το όποιο δεν καταστεί εφικτό λόγω των πολλών οικονομικών προβλημάτων. 

«Φέτος θα φιλοξενήσουμε στις κατασκηνώσεις μας γύρω στα 450 παιδία. Η χρηματοδότηση των κατασκηνώσεων γίνεται αποκλειστικά από τη Μητρόπολη και πρέπει να πούμε ότι δεν γίνεται κανένας διαχωρισμός στα παιδία, έρχονται όλα». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους είτε στις κατά τόπους ενορίες είτε στην ίδια τη Μητρόπολη Ξάνθης.   

Δεν υπάρχουν σχόλια