GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Ενωμένοι οι φορείς για την προστασία της φύσης

Η παρουσία πάρα πολλών ειδών πανίδας, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά,  εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΕΠΑΜ...

Η παρουσία πάρα πολλών ειδών πανίδας, τόσο ποιοτικά όσο και ποσοτικά,  εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης (ΕΠΑΜΑΘ), που διοικεί και διαχειρίζεται ο Φορέας Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστωνίδας – Ισμαρίδας, έχει σαν συνέπεια την συχνή ανάγκη περίθαλψης κάποιου ατόμου της άγριας πανίδας. Αυτός είναι και ο λόγος που ο Φορέας Διαχείρισης είχε ξεκινήσει να συνεργάζεται με το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» με έδρα τη Θεσσαλονίκη και το Ελληνικό Κέντρο Περίθαλψης Αγρίων Ζώων (ΕΚΠΑΖ)με έδρα την Αίγινα, με πολύ θετικά αποτελέσματα.

Οι δύο φορείς αναγνωρίζοντας ο ένας το έργο του άλλου, συνεργάζονται πλέον, στενά, σε θέματα, που αφορούν τη διαχείριση της άγριας ζωής και των ενδιαιτημάτων της. Στο πλαίσιο αυτό αναπτύσσουν κοινές δράσεις σε ποικίλα θέματα, που αφορούν το φυσικό περιβάλλον δίνοντας όμως ιδιαίτερη έμφαση στην περίθαλψη άγριων ζώων, την καταγραφή των απειλών της πανίδας και την απελευθέρωση άγριων ζώων που έχουν αποθεραπευτεί.
 
Η πρόοδος της συνεργασίας των δυο φορέων, οδήγησε, στις 21-3-2011, στην υπογραφή πρωτοκόλλου συνεργασίας μεταξύ τους με σκοπό την ακόμα πιο εύρυθμη και αποτελεσματική συνεργασίας τους. Στα πλαίσια αυτού του πρωτοκόλλου, το σωματείο «Δράση για την Άγρια Ζωή» αναλαμβάνει την περίθαλψη των άγριων ζώων που βρίσκονται ανήμπορα να επιβιώσουν στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου–Βιστωνίδας-Ισμαρίδας, καταβάλλοντας κάθε προσπάθεια, στο μέτρο του δυνατού, ώστε να επανενταχθούν αποτελεσματικά όσο το δυνατόν περισσότερα από αυτά στο φυσικό περιβάλλον. Παράλληλα, αναλαμβάνει την ευθύνη να ενημερώνει το Φορέα Διαχείρισης για την τύχη των ζώων και την εξέλιξη της υγείας τους, καθώς και για τα αίτια νοσηλείας τους, προκειμένου να εντοπίζονται έγκαιρα απειλές για την άγρια ζωή αλλά και το οικοσύστημα της περιοχής.

Δεν υπάρχουν σχόλια