GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Προσωπική επαφή, καλές τιμές και εμπιστοσύνη τα “αντίδοτα” στα πολυκαταστήματα

Η προσωπική επαφή, οι καλές τιμές και η εμπιστοσύνη είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης επιχείρησης, που εδώ και μισό αιώνα κατάφερε...

Η προσωπική επαφή, οι καλές τιμές και η εμπιστοσύνη είναι τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένης επιχείρησης, που εδώ και μισό αιώνα κατάφερε να επιβιώσει μέσα στον χρόνο, να προσαρμοστεί στις εκάστοτε συνθήκες και τελικά να βγει νικήτρια στη μάχη με τα «θηρία» της οικονομίας. Ο λόγος για το σούπερ μάρκετ «Φθηνή Αγορά», που εδρεύει στην Ξάνθη και από το 1950 προσφέρει τις υπηρεσίες του, συνοδευόμενες από ένα ζεστό χαμόγελο, στους πελάτες του.
   
«Μέσα στο βάθος του χρόνου έχουμε αναπτύξει μια πολύ καλή και ουσιαστική σχέση με τους πελάτες μας, η οποία ακόμη και σήμερα με τις οποίες οικονομικές συνθήκες επικρατούν παραμένει ζεστή» δηλώνει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης κος Ηλίας Δουκίδης, αναλύοντάς παράλληλα τους λόγους για τους οποίους η επιχείρησή του έχει κάθε λόγο να στέκεται αγέρωχη απέναντι στις πολυεθνικές αλυσίδες, που έχουν κατακλύσει την αγορά μας, προσφέροντας ο ίδιος και η επιχείρησή του ανταγωνιστικές τιμές και καλύτερη εξυπηρέτηση. 
    
Ο κος Δουκίδης περιγράφει στον «Ακ.» εκείνες τις κινήσεις που κάνουν την επιχείρησή του σήμερα βιώσιμη, προσφέροντας εργασία σε είκοσι άτομα. «Πρώτα από όλα έχουμε πολύ καλές τιμές. Ακούγεται παράξενα σε πολλούς ανθρώπους αλλά δεν έχουμε να ζηλέψουμε σχεδόν τίποτα από τα πολυκαταστήματα. Σε πάρα πολλά είδη είμαστε ακόμη και φτηνότεροι από αυτά τα πολυκαταστήματα, μπροστά στα οποία χωρικά μπορεί να είμαστε απλώς μια γωνία από το μαγαζί τους» αναφέρει ο κος Δουκίδης εξηγώντας πως η επιχείρησή του προσφέρει τα προϊόντα της σε πολύ χαμηλές τιμές, γεγονός που όπως φαίνεται ο κόσμος το εκτιμάει. Χαρακτηριστικά ένας εκ των πελατών της Φθηνής Αγοράς, ο κος. Αντώνης Μπαστράφης μιλώντας στον «Ακ.» λέει πως «πάντα από εδώ ψωνίζω εγώ, από τον κ. Δουκίδη και πιστεύω ότι όλοι από εδώ πρέπει να ψωνίζουν και όχι από μαγαζιά τα οποία έχουν δημιουργηθεί τώρα. Εδώ είναι πατριωτάκια, Ξανθιώτες και πρέπει αυτούς να τους υποστηρίζουμε» συμπληρώνοντας πως «πιστεύω ότι στηρίζουν οι Ξανθιώτες την τοπική αγορά και αυτό πρέπει να κάνουν. Αν πάτε στα μεγάλα καταστήματα θα δείτε ότι οι τιμές τους είναι πιο υψηλές».
   
Πέραν των ανταγωνιστικών τιμών της η Φθηνή Αγορά, σύμφωνα πάντα με τον κ. Δουκίδη, παρουσιάζει ένα φιλικό και προσωπικό προφίλ, αναπτύσσοντας διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες. «Πολύ σημαντικό για μια επιχείρηση είναι το να έχεις καλή σχέση με τον κόσμο. Να είσαι ειλικρινής μαζί του, να τους λες την αλήθεια. Δεν μπορείς να τον κοροϊδέψεις τον κόσμο και να του πεις ότι το λάδι είναι καλό και αυτό να μην είναι» τονίζει ο κος Δουκίδης προσθέτοντας πως η επιχείρηση του εφαρμόζει την τακτική της κατ’ οίκον εξυπηρέτησης των πελατών, γεγονός που συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική της βιωσιμότητα. «Οι κυρίες αλλά και οι κύριοι πλέον έχουν πολλές υποχρεώσεις, πηγαίνουν τα παιδία τους στο σχολείο και δεν έχουν χρόνο, οπότε με ένα τηλέφωνο εγώ τους πηγαίνω τα ψώνια απευθείας στο σπίτι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο ιδιοκτήτης της Φθηνής Αγοράς καταλήγοντας πως «αυτά τα τρία πράγματα πιστεύω πως είναι, αν όχι τα πιο σημαντικά, σίγουρα πολύ σημαντικά».

Το τελευταίο διάστημα όλο και γίνονται πιο ενεργές οι παρεμβάσεις των τοπικών επιχειρηματικών και εμπορικών εκπροσώπων που στόχο έχουν την ευαισθητοποίηση των Ξανθιωτών, ώστε να προτιμούν και να επιλέγουν τις τοπικές επιχειρήσεις για τα ψώνια τους και τα τοπικά προϊόντα, μιας και έτσι μακροπρόθεσμα βγαίνουν και οι ίδιοι κερδισμένοι διατηρώντας τα χρήματά τους στην περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια