GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Μείωσαν την κατανάλωση ρεύματος τα νοικοκυριά

Ενώ αυξήθηκε στις μεγάλες επιχειρήσεις   Αυξήθηκε το Μάρτιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, η κατανάλωση ρεύματος στη χώρα, γεγονός που οφείλ...

Ενώ αυξήθηκε στις μεγάλες επιχειρήσεις
 
Αυξήθηκε το Μάρτιο, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα, η κατανάλωση ρεύματος στη χώρα, γεγονός που οφείλεται κυρίως στην άνοδο της ζήτησης από τις μεγάλες βιομηχανίες, οι οποίες τροφοδοτούνται από το δίκτυο υψηλής τάσης της ΔΕΗ.

Αντίθετα, μικρομεσαίες επιχειρήσεις, νοικοκυριά και λοιποί καταναλωτές, περιόρισαν έστω και οριακά τη ζήτηση ρεύματος.

Αναλυτικά, σύμφωνα με τα στοιχεία του Διαχειριστή του Συστήματος Ηλεκτρικής Ενέργειας, η συνολική ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας το Μάρτιο αυξήθηκε κατά 2,98% σε σχέση με πέρυσι, ενώ στο α' τρίμηνο η ζήτηση είναι αυξημένη κατά 1,4%.

Στο ίδιο διάστημα, Ιανουαρίου-Μαρτίου, οι μεγάλες βιομηχανίες αύξησαν τη ζήτηση ηλεκτρικής ενέργειας κατά 12,36%, ενώ στο δίκτυο διανομής (σπίτια, μικρομεσαίοι κλπ.) η ζήτηση μειώθηκε κατά 0,74%.

Στην πλευρά της παραγωγής, σημαντική αύξηση παρουσιάζει η χρήση των μονάδων φυσικού αερίου (+63%) και των λιγνιτικών (+12%). Μειωμένη, κατά 99,7%, είναι η παραγωγή από πετρελαϊκούς σταθμούς, η οποία πρακτικά έχει μηδενιστεί, ενώ 60% κάτω από πέρυσι είναι η παραγωγή των υδροηλεκτρικών, καθώς τα αποθέματα νερού εφέτος είναι λιγότερα από πέρυσι.

Ελλειμματικό παραμένει το ισοζύγιο εισαγωγών-εξαγωγών ηλεκτρικής ενέργειας, με κυριότερες πηγές τροφοδοσίας της ελληνικής αγοράς την Τουρκία, τη Βουλγαρία και τα Σκόπια, ενώ οι εξαγωγές γίνονται προς Αλβανία και Ιταλία.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια