GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Μας εγκαταλείπει το κράτος;

Αυτή την ερώτηση άκουγε κανείς να πλανιέται χθες στην Ξάνθη. Με δικαιολογημένη ανησυχία και απογοήτευση βλέπουμε να έρχονται τα κτυπήματα απ...

Αυτή την ερώτηση άκουγε κανείς να πλανιέται χθες στην Ξάνθη. Με δικαιολογημένη ανησυχία και απογοήτευση βλέπουμε να έρχονται τα κτυπήματα απανωτά. Πρώτα το κλείσιμο των εργοστασίων ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ, μετά οι Μαζικές Απολύσεις από ιδιωτικές επιχειρήσεις, και ένας Αναπτυξιακός Νόμος ταφόπλακα για τη Θράκη, η συρρίκνωση της λειτουργίας του εργοστασίου της Ζάχαρης και οι λανθασμένοι χειρισμοί στο θέμα αυτό που σε καιρούς δύσκολους ζημίωσαν τόσο την εθνική οικονομία αλλά και την οικονομία της περιφέρειας, η απειλή για ξεπούλημα της ΣΕΚΑΠ και της πρόδηλης ανεργίας για δεκάδες εργαζομένους, η ολοένα αυξανόμενη Απώλεια θέσεων εργασίας, χωρίς κάποιο κίνητρο αναχαίτισης της προς τις επιχειρήσεις, Περίθαλψη και Υγεία στα πρόθυρα της  διάλυσης. 

Κατάργηση υποστηρικτικών δομών για την βιωσιμότητα των ακριτικών περιοχών μας, όπως συγχωνεύσεις σχολίων, η κατάργηση του ιστορικού Δήμου Σταυρούπολης, η κατάργηση του σιδηροδρομικού σταθμού Σταυρούπολης και του Κέντρου Νεοσυλλέκτων,  αλλά και τα προβλήματα στην Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, σε έναν ακριτικό νομό, που κάποια ευφάνταστα σενάρια τον εμφανίζουν και σαν πάρκο μεταναστών. Δικαιολογημένη η απορία επομένως, μήπως μας εγκαταλείπει το κράτος. Δεν μας μένει τίποτα άλλο από το να διεκδικήσουμε αλλά και  να προτείνουμε όλοι μαζί, κλήρος, πολίτες, φορείς. 

Όπως ξέρουν μοναδικά των Ελλήνων οι κοινότητες και πρόσφατα φέραμε στο νου και την καρδιά μας με το γιορτασμό της 25ης Μαρτίου. Άξιοι σ’αυτό που κληθήκαμε να υπηρετούμε, να φυλάξουμε τον τόπο μας και να τον παραδώσουμε με περηφάνια στα παιδιά μας, αγωνιζόμενοι να τους εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε να ακούγεται η φωνή τους ελπιδοφόρα, «ἀμμὲς δὲ γ᾿ ἐσσόμεθα πολλῷ κάρρονες», όπως το παραλάβαμε από τους προγόνους μας, δηλαδή «Κι εμείς θά γίνουμε πολύ καλύτεροι», συνεχιστές της μακραίωνης ιστορίας μας και φάρος για τον υπόλοιπο κόσμο.

Γεωργία  Ανδρέου Μιχαηλίδη

Δεν υπάρχουν σχόλια