GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Σκουπιδότοπος μετατρέπεται σε πνεύμονα ζωής

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η δενδροφύτευση στην Ξάνθη Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της Δασοπονίας δ...

Τη Δευτέρα 21 Μαρτίου η δενδροφύτευση στην Ξάνθη

Το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Ξάνθης με την ευκαιρία της Παγκόσμιας ημέρας της Δασοπονίας διοργανώνει εκδήλωση δενδροφύτευσης, τη Δευτέρα 21 Μαρτίου στις 10.30π.μ.,που θα γίνει στην ΕΚΤΕΝΟΠΟΛ στον χώρο ανατολικά από την εκκλησία Κυρίλλου και Μεθόδιου επί της οδού Εθελοντή Αιμοδότη.

Η δενδροφύτευση θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Αμερικής και σχολείων της πόλης μας, στο πλαίσιο του προγράμματος  «Φύτεψε τις Ρίζες του στην Ελλάδα» προς τιμήν του αείμνηστου Ξανθιώτη Δημοσιογράφου Λάμπρου Παπαντωνίου με την συμμετοχή της “Εταιρίας Μελέτης και Καταγραφής Απόδημου  Ελληνισμού”.
Στη φετινή κεντρική εκδήλωση επ’ ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας της Δασοπονίας από τον Δήμο Ξάνθης θα συμμετέχουν σχολεία της περιοχής, ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και μια σειρά από ενημερωτικές δραστηριότητες στον χώρο της δενδροφύτευσης, με στόχο την ενημέρωση των μαθητών για τα πολλαπλά οφέλη της δενδροφύτευσης, και του σημαντικού ρόλου στην ανθρώπινη διαβίωση του δάσους.

Ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου και Τουρισμού του Δήμου Ξάνθης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (18-03) στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα υπογράμμισε πως  «όλοι μας θα μπορούσαμε να είμαστε σε κάποιο σημείο και να συμμετέχουμε στην αναδάσωση. Έχει γίνει ο καθαρισμός στον χώρο, έχουν σκαφτεί οι περισσότερες τρύπες για τα δένδρα  και θα προχωρήσουμε στην ολοκλήρωση της δενδροφύτευσης με την βοήθεια μαθητών και οργανώσεων που δήλωσαν συμμετοχή στην υπηρεσία μας. Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, ή όσους έχουν την δυνατότητα να παρευρεθούν  στην δράση αυτή της αντιδημαρχίας πρασίνου στον χώρο που τελικά θα διαμορφωθεί σε ένα καλαίσθητο πάρκο πρασίνου ουσιαστικά μέσα στον πολεοδομικό ιστό της πόλης μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια