GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Διάκριση της Πολυτεχνικής Σχολής του Δ.Π.Θ.

Αργυρό Μετάλλιο στο φοιτητή Adjenughhure Kingsley του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην 5η  Ολυμπιάδα...

Αργυρό Μετάλλιο στο φοιτητή Adjenughhure Kingsley του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, στην 5η  Ολυμπιάδα Μαθηματικών SEEMOUS 2011 South-Eastern European Mathematical Olympiad for University Students (SEEMOUS 2011)  2-6 Μαρτίου 2011, στο Βουκουρέστι.

Η  Μαθηματική Εταιρεία της Νοτιοανατολικής Ευρώπης με συνδιοργανωτές
1. την  Ρουμανική Μαθηματική Εταιρεία
2. το Politechnical Πανεπιστήμιο του Βουκουρεστίου και
3. το Τμήμα Μαθηματικών και Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου
   του Βουκουρεστίου οργάνωσε τον εν λόγω διαγωνισμό.

Φέτος συμμετείχαν 20 ομάδες από διάφορα Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία και   εθνικές  ομάδες από χώρες με πλούσια μαθηματική παράδοση και με κορυφαία συμμετοχή του Lomonosov (Moscow State University)  και την εθνική ομάδα της Ρωσίας.

Από την Ελλάδα συμμετείχε η εθνική ομάδα, το Μαθηματικό  Τμήμα Αθηνών και το ΔΠΘ  με   ομάδες που  απαρτίζονταν από άριστους φοιτητές στα μαθηματικά και που  προετοιμάσθηκαν επιπλέον  με  ειδικά μαθήματα μαθηματικών στο πνεύμα  των Ολυμπιάδων.

Η Πολυτεχνική Σχολή του ΔΠΘ, έλαβε μέρος με αποστολή απαρτισμένη από έξι (6) φοιτητές οι οποίοι  με ενθουσιασμό και επιμονή, ετοιμάστηκαν παράλληλα με  τα  μαθήματά τους για την εν λόγω Ολυμπιάδα και κατέταξαν την Πολυτεχνική Σχολή στη λίστα των καλύτερων πανεπιστημίων στα μαθηματικά αφού για τρίτη συνεχή χρονιά αποκτούμε μετάλλιο. Υπενθυμίζουμε ότι, ο Adjenughhure Kingsley, δευτεροετής φοιτητής από τη Νιγηρία, κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 4η Ολυμπιάδα στη Βουλγαρία και ο  φοιτητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Ιωάννης  Σεϊτανίδης ,  κατέκτησε χάλκινο μετάλλιο στην 3η Μαθηματική Ολυμπιάδα στην Κύπρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια