GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Οι μεσάζοντες μας καταστρέφουν!

«Μεσάζοντες υπάρχουνε πάρα πολλοί και αυτοί είναι που καταστρέφουν την ελληνική κτηνοτροφία» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (25-02) ο κ. Αθαν...

«Μεσάζοντες υπάρχουνε πάρα πολλοί και αυτοί είναι που καταστρέφουν την ελληνική κτηνοτροφία» δήλωσε το πρωί της Παρασκευής (25-02) ο κ. Αθανάσιος Λουκμακιάς, κτηνοτρόφος και μέλος της ένωσης κτηνοτρόφων Ξάνθης, μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την Εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα.
«Η ελληνική κτηνοτροφία περάνει τα τελευταία δέκα χρόνια τα πιο δύσκολα της χρόνια» επισήμανε ο κ. Λουκμακιάς, προσθέτοντας πως «εμείς δεν καλεστήκαμε στη συνάντηση με του κ. Σκανδαλίδη. Μας είπαν ότι η συνάντηση θα ήταν κομματική».
Για το ζήτημα της ανανέωσης των αδειών λειτουργιών των κτηνοτροφικών μονάδων, το οποίο έχει προκύψει από ζήτημα του χαρακτηρισμού του μεγαλύτερου μέρους της πεδινής Ξάνθης ως περιοχή Natura, ο κ. Λουκμακιάς ανέφερε πως «το θέμα των αδειών είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Εκτός του ότι δεν μπορούν να ανανεώσουν κάποιοι συνάδελφοι τις άδειες τους, τους βάζουν και πρόστιμα. Πρόσφατα μάλιστα υποβλήθηκε 40.000 ευρώ πρόστιμο σε συνάδελφο». Όπως υπογράμμισε ο κ. Λουκμακιάς, οι κτηνοτρόφοι είναι θετικοί για τη μετεγκατάσταση των μονάδων τους, σε περιοχές οι οποίες δεν χαρακτηρίζονται ως Natura, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «να μας υποδείξει το κράτος που θέλουμε να μετακινηθούμε, αρκεί να μην επιβαρυνθούμε εμείς το κόστος, γιατί δεν θα το αντέξουμε».

Την περασμένη Παρασκευή, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Πρωθυπουργού, εκπρόσωποι των κτηνοτροφικών οργανώσεων, και όχι μόνο, συναντήθηκαν με την κα. Αποστολάκη, στην οποία και κατέθεσαν τα προβλήματά τους. «Αυτό που εισπράξαμε από την κα. Αποστολάκη, είναι μια από τα ίδια. Εμείς θέλουμε θεσμικά μέτρα, αυτοί μας λένε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι για το οικονομικό, να πάρετε νωρίτερα τις αποζημιώσεις» ανέφερε ο κ. Λουκμακιάς στην ίδια εκπομπή, συμπληρώνοντας πως «τώρα μας δίνουν τρία ευρώ ανά ζώο, από κάποιες κρατήσεις που μας είχαν γίνει, αλλά μόνο για τους ορεινούς και μειονοτικούς, με τους πεδινούς να μένουν πάλι απ’ έξω».

Δεν υπάρχουν σχόλια