GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



Εάν ήταν στο “χέρι” μας θα καταργούσαμε τη βίζα με την Τουρκία.

Αυτά δήλωσε στον «Ακ.» ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης «Για τη βίζα έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα αν ήταν μόνο...

Αυτά δήλωσε στον «Ακ.» ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού Γιώργος Νικητιάδης
«Για τη βίζα έχουμε κάνει πολύ σημαντικά βήματα αν ήταν μόνο θέμα της Ελλάδας θα την είχαμε καταργήσει από καιρό, αλλά είμαστε στην Ε.Ε. και οφείλουμε να σεβόμαστε τη νομοθεσία. Η Συνθήκη Σένγκεν δεν επιτρέπει να καταργήσουμε από μόνοι μας την είσοδο από τρίτες χώρες, κάνουμε όμως πάρα πολύ καλή προσπάθεια» επισήμανε ο Υφυπουργός Τουρισμού και Πολιτισμού, κ. Γιώργος Νικητιάδης, σχολιάζοντας στον «Ακ.» το ζήτημα που κατά καιρούς και από διάφορους φορείς και πολίτες μπαίνει σε Κυβερνήσεις για την βίζα με την Τουρκία.  

Ο κ. Νικητιάδης επισκέφτηκε την Κομοτηνή σύγχρονα με την επίσκεψη του Πρωθυπουργού. Συναντήθηκε με τοπικούς και περιφερειακούς φορείς του τουρισμού και συζήτησε μαζί τους για τα προβλήματα της Περιφέρειας. «Είχα μια ιδιαιτέρως παραγωγική συνάντηση. Συζητήσαμε όλα τα προβλήματα που σχετίζονται με την τουριστική προοπτική της περιοχής και για τις τέσσερεις κατ’ ιδίαν περιοχές, δηλαδή τη Δράμα, τη Καβάλα, τη Θράκη και τη Θάσο και βάλαμε ζητήματα που άπτονται της προβολής» ανέφερε  ο κ. Νικητιάδης συμπληρώνοντας πως «εγώ επέμεινα ότι θα πρέπει να υπάρξει ένας ενιαίος φορέας τουρισμού, ο οποίος να εντάξει στη δράση του και τις κατ’ ιδίαν περιοχές, προκειμένου να δούμε με πιο τρόπο θα προωθηθεί καλύτερα το τουριστικό προϊόν. Η περιοχή έχει τουρισμό για 365 ημέρες τον χρόνο. Πιστεύω ότι μπορούμε να έχουμε τουρισμό όλο τον χρόνο, έχουμε και μπορούμε να αναπτύξουμε εδώ όλες τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού».

Πέραν την προώθησης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού ο κ. Νικητιάδης έκανε λόγο για ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού επισημαίνοντας πως «σημαντική είναι η δράση που πρέπει να αναπτύξουμε στον συνεδριακό τουρισμό, γιατί έχουμε και συνεδριακές θέσεις και το κομμάτι που είναι στην Κομοτηνή το οποίο πραγματικά μπορεί να γίνει ένας μοναδικός χώρος για οργάνωση συνεδρίων» συμπληρώνοντας, «από πλευράς κρουαζιέρας κάναμε αρκετή κουβέντα, γιατί υπάρχουν εδώ δύο λιμάνια της Καβάλας και της Αλεξανδρούπολης που μπορούν να γίνουν σημαντικοί προορισμοί κρουαζιέρας».

Δεν υπάρχουν σχόλια