GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


«Σε μια διαδικασία προεκλογικών εξαγγελιών δημιουργούμε προϋποθέσεις για εθνικά εγκλήματα»

Για μια χούφτα ψήφους μπορούμε να παίξουμε τη Θράκη στα ζάρια Για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του πολιτικού κινδύνου ο Παν. Σγουρίδης ...

Για μια χούφτα ψήφους μπορούμε να παίξουμε τη Θράκη στα ζάρια

Για άλλη μια φορά κρούει τον κώδωνα του πολιτικού κινδύνου ο Παν. Σγουρίδης με τις επιλογές της Κυβέρνησης και τις Εξαγγελίες του Πρωθυπουργού στα Πομακοχώρια, θεωρώντας ότι τα όσα ελέχθησαν από τον κο Παπανδρέου στο Δημάριο προκαλούν πολλές ανησυχίες και ανασφάλεια στους κατοίκους της Θράκης.

«Δημιουργούμε πράγματα εκ του μη όντος. Σε μια διαδικασία προεκλογικών εξαγγελιών δημιουργούμε προϋποθέσεις για εθνικά εγκλήματα» ανέφερε στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα ο Παναγιώτης Σγουρίδης, από τα σημαντικότερα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη και την Θράκη. Ο επί δεκαετίες βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος και αξιωματούχος παρελθόντων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργό στο Δημάριο και τις εξαγγελίες του για τη μειονότητα με “λόγια αιχμηρά” αλλά πραγματικά και για τους περισσοτέρους ήπια, για άλλη μια φορά επισημαίνει σε έχοντες και μη ρόλους θεσμικούς και κυρίαρχους για την Θράκη πρωτίστως και τους κατοίκους της.

«Η Θράκη θέλει μια ιδιαίτερη προσοχή και μεταχείριση στη βάση της δημιουργίας ανάπτυξης και στη βάση της δημιουργίας θέσεων εργασίας, ώστε να είναι μια  περιοχή στην οποία όλοι όσοι ζουν θα μπορούν να αισθάνονται ασφάλεια και ευημερία» επισήμανε στην ίδια εκπομπή ο κ. Σγουρίδης, προσθέτοντας πως  «από τη στιγμή που αυτό δεν γίνεται και μονομερώς ακούμε κάποιες δηλώσεις, οι οποίες είναι άνευ ουσιαστικού αντικειμένου, αλλά κυρίως δημιουργούν ένα αίσθημα ανασφάλειας, ξαναλέω ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση τη Θράκη να την παίζουμε στα ζάρια για μια χούφτα ψήφους».

Ως μη παραγωγικές χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη μειονότητα ο κ. Σγουρίδης, καθώς «δεν υπάρχει μουσουλμάνος που να μην έχει δίπλωμα οδήγησης ή που να έχει συναντήσει δυσκολίες στα ΚΕΠ. Η γραφειοκρατία αν μαστίζει γενικώς την Ελλάδα και τη δική μας περιοχή τη μαστίζει και για χριστιανούς και για μουσουλμάνους, δεν κάνει εξαίρεση. Άρα το θέμα της γραφειοκρατίας είναι ένα γενικότερο ζήτημα».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του στο Δημάριο της Ξάνθης ο Πρωθυπουργός ανήγγειλε τη δυνατότητα εξέτασης των μειονοτικών πληθυσμών του Νομού στα Τουρκικά για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, γεγονός που σύμφωνα με τον κ. Σγουρίδη  αποτελεί «μια εξαγγελία που δεν εξυπηρετεί τίποτε, δεν είναι δηλαδή παραγωγική εξαγγελία, αλλά αντίθετα δημιουργεί συνειρμούς και ανασφάλεια».

Για την εκλογή των Μουφτήδων
    «Ο κ. Πρωθυπουργός ως προς το θέμα της εκλογής των μουφτήδων ενώ τάχθηκε υπέρ είπε ότι επειδή ακριβώς είναι ευαίσθητο το θέμα θα πρέπει να το συζητήσει και με τα άλλα κόμματα, για να υπάρχει μια συνολική συναίνεση επί του θέματος αυτού» ανέφερε ο κ. Σγουρίδης τονίζοντας παράλληλα πως  «οι μουφτήδες πουθενά στον κόσμο δεν εκλέγονται, είναι θρησκευτικοί και όχι πολιτικοί ηγέτες. Υπάρχει μια διαδικασία μέσα από την οποία επιλέγονται, αλλά τέτοια διαδικασία επιλογής υπάρχει και με το προεδρικό διάταγμα 1990 για την επιλογή των μουφτήδων εδώ επάνω στην περιοχή. Επειδή ασκούν και έργο  δικαιοπρακτικό, σαφώς δεν μπορεί να είναι θέμα εκλογής. Είναι υπάλληλοι και για αυτό πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο. Όπως είναι και οι παπάδες, που πληρώνονται από το ελληνικό δημόσιο».
Για την οικονομική κατάσταση
Σχολιάζοντας την οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει την περιοχή, αλλά και ολόκληρη την χώρα ο κ. Σγουρίδης επισήμανε πως «θα πρέπει να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία και για να γίνει αυτό θα πρέπει να μειωθεί στο ελάχιστο η γραφειοκρατία που εμποδίζει πολλές φορές την αναπτυξιακή δράση. Αν θέλει κάποιος να κάνει μια βιομηχανία στη γειτονική μας Τουρκία μέσα σε μια εβδομάδα έχει πάρει την άδεια του. Εδώ ένας χρόνος και να είσαι ευχαριστημένος», για να συμπληρώσει πως «δεν χρειαζόμασταν το ΔΝΤ για να συγχωνεύσουμε οργανισμούς οι οποίοι είναι άχρηστοι. Έπρεπε να το κάναμε μόνοι μας. Αλλά εμείς λέμε ότι θα το κάνουμε αλλά δεν το κάνουμε».

Δεν υπάρχουν σχόλια