GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL



«Όχι στις συγχωνεύσεις-καταργήσεις σχολείων και συμπτύξεις τμημάτων».

Με ανακοίνωση του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καθιστά σαφή τη θέση του αναφορικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των σχολικών μονάδων,...

Με ανακοίνωση του ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης καθιστά σαφή τη θέση του αναφορικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση των σχολικών μονάδων, όπως αυτή προκύπτει από την εφαρμογή του Καλλικράτη στα σχολεία.

Μιλώντας στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή «Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα» ο πρόεδρος του συλλόγου κ. Δημήτριος Ντούμος αναφέρθηκε στα προβλήματα που ανακύπτουν από την εφαρμογή του Καλλικράτη στα σχολεία, καταθέτοντας παράλληλα τις προτάσεις και τις θέσεις του συλλόγου του για το θέμα αυτό.

   Πιο συγκεκριμένα ο κ. Ντούμος επισήμανε πως «θα πρέπει να υπάρξει στήριξη στον εκπαιδευτικό και στον ρόλο του, ενώ παράλληλα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη προσοχή από την κυβέρνηση στις υλοτεχνικές υποδομές των σχολικών μονάδων». Είναι γεγονός πως αρκετές σχολικές μονάδες του Νομού μας αντιμετωπίζουν πολύ σημαντικά προβλήματα, που σε αρκετές περιπτώσεις αναγκάζουν τους ίδιους τους γονείς να αναζητήσουν μόνοι τους κάποια λύση, καταβάλλοντας ακόμη και χρήματα.

 Όπως υπογραμμίζει κ . Ντούμος, στα ήδη υπάρχοντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία, θα προστεθούν και νέα, εξίσου σημαντικά, εάν και εφόσον πραγματοποιηθούν συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων. «Οι υπάρχουσες περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων φτάνουν το 60%, αναγκάζοντας πολλούς γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. 

Ίσως από εδώ και πέρα τα πράγματα να γίνουν ακόμη πιο δύσκολα και μαύρα για την εκπαίδευση» ανέφερε ο κ. Ντούμος προσθέτοντας πως «οι συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων θα αναγκάσουν αρκετούς μαθητές να μετακινούνται, χάνοντας χρόνο, πράγμα που είναι πολύ σημαντικό». Η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων, η υλικοτεχνική υποδομή, η στήριξη του εκπαιδευτικού και η ασφάλεια των μαθητών είναι αυτά τα οποία πρέπει να λάβει υπόψη της η Κυβέρνηση, υπογραμμίζει ο κ. Ντούμος, καθώς η «όποια αλλαγή πρέπει να γίνεται με εκπαιδευτικά κριτήρια και όχι με λογιστικά-οικονομικά».

Έντονη κινητικότητα αναμένεται τις επόμενες ημέρες, καθώς μετά και από τη συνάντηση του Πανελλήνιου Διδασκαλικού Συλλόγου με την υφυπουργό παιδείας και τη συζήτηση που είχαν μαζί της, δεν φάνηκε να δίνεται κάποια ξεκάθαρη δέσμευση από τη μεριά της Κυβέρνησης.

Όπως υπογραμμίζει ο κ. Ντούμος «μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό αν και εφόσον θα συγχωνευτούν μονάδες στην περιοχή μας. Το σίγουρο πάντως είναι, πώς όπου γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να διατηρηθεί η χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων που θα συγχωνευτούν στα ίδια επίπεδα, ώστε η νέα μονάδα που θα δημιουργηθεί να μπορεί να καλύψει τις λειτουργικές τις ανάγκες» προσθέτοντας πως «ο αγώνας είναι κοινός, είναι αγώνας για την παιδεία».

Δεν υπάρχουν σχόλια