GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Το πρώτο δημοτικό συμβούλιο στα… βαθιά!

Κολυμβητήριο και τα έργα της πλατείας στο επίκεντρο του Συμβουλίου Με τις φωνές των διαδηλωτών να φτάνουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβο...

Κολυμβητήριο και τα έργα της πλατείας στο επίκεντρο του Συμβουλίου

Με τις φωνές των διαδηλωτών να φτάνουν στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε το πρώτο δημοτικό συμβούλιο του νέου, Καλλικρατικού πλέον, Δήμου Ξάνθης.
 

Σε μια αίθουσα που όπως φάνηκε δεν ήταν σε θέση να φιλοξενήσει όλα τα μέλη του, διευρυμένου, δημοτικού συμβουλίου, πραγματοποιήθηκε η “μαραθώνια” συνεδρία, μεγαλύτερη των πέντε ωρών, του δημοτικού συμβουλίου, της περασμένης Τετάρτης, το οποίο μετά και την είσοδο των πολιτών που διαμαρτύρονταν για το κλείσιμο του κολυμβητηρίου.

Γονείς και μέλη των κολυμβητικών συλλόγων Ξάνθης συγκεντρώθηκαν το απόγευμα της Τετάρτης στην κεντρική πλατεία της  πόλης και πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας μέχρι το Δημαρχείο, όπου και συνομίλησαν με μέλη του δημοτικού συμβουλίου, καταθέτοντας τις θέσεις, τις αγωνίες, τους κόπους κολυμβητών και γονέων και τις απόψεις τους για το ζήτημα του Κολυμβητηρίου. Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Αθλητικού Ομίλου «Ποσειδώνας Ξάνθης» κ. Γιώργος Κόκκινος, μιλώντας στο  Δημοτικό Συμβούλιο ζήτησε να δοθεί άμεσα λύση για το ζήτημα του Κολυμβητηρίου, καταθέτοντας παράλληλα μια σειρά από προτάσεις σχετικές με τα προβλήματα που οδήγησαν στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου. Από τη μεριά του ο Δήμαρχος Ξάνθης, επισήμανε πως αυτές οι προτάσεις θα έπρεπε να είχαν κατατεθεί πριν προβούν τα μέλη των συλλόγων στη συγκεκριμένη διαμαρτυρία, λέγοντας παράλληλα πως είναι οικονομικοί οι λόγοι που οδήγησαν στο κλείσιμο του Κολυμβητηρίου. 

Όπως ήταν γνωστό το βασικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε και συνεχίζει να αντιμετωπίζει το Κολυμβητήριο σχετίζεται με τη θέρμανσή του, καθώς η αδυναμία αποπληρωμής των προμηθευτών καυσίμων, οδήγησε σε κρίση αξιοπιστίας του συγκεκριμένου φορέα, με αποτέλεσμα κανένας προμηθευτής να μην προτίθεται πλέον να προσφέρει τις υπηρεσίες του και το πετρέλαιο, για το Κολυμβητήριο. Το ζήτημα της επαναλειτουργίας του Κολυμβητηρίου απασχόλησε για δύο σχεδόν ώρες το δημοτικό συμβούλιο, με τον κ. Δήμαρχο να δεσμεύεται πως θα προσπαθήσει να λειτουργήσει ξανά το Κολυμβητήριο, από αρχές Φεβρουαρίου μέχρι, τουλάχιστον, τον Μάιο.

Εκτός του Κολυμβητηρίου, το ζήτημα των ανασκευαστικών-διορθωτικών έργων της ενοποιημένης πλατείας ήταν αυτό που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, με τον κ. Μπένη να αποχωρεί από την αίθουσα του συμβουλίου για λόγους άμεσης εμπλοκής με το κατασκευαστικό τμήμα της υπόθεσης που εισήχθη προς ψήφηση. Υπενθυμίζουμε πως το συγκεκριμένο ζήτημα είχε συζητηθεί και στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, που έλαβε χώρα λίγες ημέρες μετά τις πρόσφατες εκλογές, και παρά το γεγονός πως τα έργα εγκρίθηκαν από το δημοτικό συμβούλιο, ωστόσο η Περιφέρεια θεώρησε παράνομη τη συγκεκριμένη απόφαση, ακυρώνοντάς την. Πιο αναλυτικά, το έργο περιλαμβάνει μια σειρά από συμπληρωματικές εργασίες στην κεντρική ενοποιημένη πλατεία της Ξάνθης, προϋπολογισμού 180.000 συν οι αναλογούντες φόροι, έργο και κονδύλι, το οποίο τελικά εγκρίθηκε από το δημοτικό συμβούλιο της Τετάρτης κατά πλειοψηφία.

Από το συμβούλιο δεν έλειψαν και οι στιγμές έντασης, με πιο σημαντική τους λεκτικούς διαξιφισμούς των κ. Στυλιανίδη και Πούλιο, με τον πρώτο να λέει πως «εάν ήμουν στη θέση σας θα είχα παραιτηθεί εκείνη τη νύχτα (σ.σ. τη νύχτα των εκλογών)» και τον κ. Πούλιο να δηλώνει πως η παράταξή του θα απέχει σε όλες τις διαδικασίες εκλογής μελών επιτροπών, καθώς σε αυτές «δεν φαίνεται να δίνεται έμφαση στον ρόλο της αντιπολίτευσης». Τον ρόλο του διαιτητή ανέλαβε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, ο οποίος στην πρώτη του επίσημη εμφάνιση ως πρόεδρος άφησε  θετικές εντυπώσεις και γενικά τα πήγε καλά σε κλίμα που “πήρε φωτιά” με το … “καλημέρα.”

Η όλη διαδικασία βέβαια κούρασε αρκετά, ηλεκτρίζοντας την ατμόσφαιρα και  δημιουργώντας αρκετές στιγμές έντασης. Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου συζητήθηκαν 41 θέματα ημερήσιας διάταξης, καθώς και τρία με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Το όλο κλίμα και η στάση συμπολιτευομένων και αντι πολιτευομένων συμβούλων με τους επί κεφαλή των συνδυασμών  στην πρώτη κατ ουσία συνεδρία του Δημ. Συμβουλίου σηματοδοτεί, πιθανώς,(;) την εκ βάθρων αλλαγή στάσης και συμπεριφοράς των περισσοτέρων, όχι μόνο  στις αποφάσεις που θα κληθούν να πάρουν αλλά και στην καθημερινή λειτουργία τους μέσα στις επιτροπές που συμμετέχουν.

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαία η πρακτική, ελέω μνημονίου, που εφαρμόζει το υπουργείο εσωτερικών με την πρόσφατη ανακοίνωσή του να αναζητήσει νομομαθείς από την ελεύθερη αγορά για την στελέχωση των πολυάριθμων και πολυπρόσωπων κλιμακίων για τον έλεγχο των ΟΤΑ και των επιχειρήσεών του.

Δεν υπάρχουν σχόλια