GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Προς τμηματική εκποίηση για ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ

Η απόφαση λήφθηκε σε συνέλευση των πιστωτών που έγινε στις 19 Νοεμβρίου «Αυλαία» με τμηματική εκποίηση περιουσίας, για ένα ιστορικό κεφάλα...

Η απόφαση λήφθηκε σε συνέλευση των πιστωτών που έγινε στις 19 Νοεμβρίου

«Αυλαία» με τμηματική εκποίηση περιουσίας, για ένα ιστορικό κεφάλαιο του συνεταιριστικού κινήματος στη Ξάνθη και την ευρύτερη περιοχή της Θράκης, αποφάσισαν οι πιστωτές των συνεταιριστικών μονάδων ΣΕΒΑΘ και ΣΕΠΕΚ, θέτοντας στην τελική ευθεία τη διαδικασία πτώχευσής τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από πηγές προσκείμενες στους συνδίκους της πτώχευσης στα δύο συνεταιριστικά εργοστάσια, η γενική συνέλευση των πιστωτών που συγκλήθηκε την Παρασκευή 19 Νοέμβρη σε αίθουσα των δικαστηρίων, αποφασίστηκε να εκκινήσει η διαδικασία για την πορεία της πτώχευσης. Αρχικά στο τραπέζι έπεσαν δύο προτάσεις για τη συνολική πώληση των εγκαταστάσεων και αυτή της τμηματικής εκποίησης. Συμφωνία, ωστόσο, δεν επιτεύχθηκε, παρότι υπήρχε απαρτία, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με το νόμο, να ακολουθηθεί η τμηματική και επιμέρους εκποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων, των κινητών και ακινήτων των δύο μονάδων, με ανακήρυξη δημόσιου πλειστηριασμού.

Μια απόφαση συνολικής πώλησης εγκαταστάσεων μηχανημάτων, όπως επισημαίνεται, με δεδομένο ότι δεν υπήρξε έως τώρα κάποιο ενδιαφέρον αγοράς, θα σήμαινε καθυστέρηση της τμηματικής πώλησης, αφού αυτή η διαδικασία θα ακολουθούνταν ούτως ή άλλως. Η διαδικασία πτώχευσης, να σημειωθεί, ξεκίνησε από το 2009 και έκτοτε έχουν κριθεί και έχουν γίνει δεκτές οι αναγγελίες στον πίνακα κατανομής 55 πιστωτών, ενώ εκκρεμούν αποφάσεις για 50 ακόμη.

Όσον αφορά, εξάλλου, στο οικόπεδο της ΣΕΒΑΘ, που θεωρείται φιλέτο για την περιοχή της Ξάνθης, από την πλευρά του συνδίκου πτώχευσης της συνεταιριστικής βιομηχανίας επισημαίνεται ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα αίτημα διεκδίκησής τους, όπως κι ότι σε αυτό το θέμα δεν μπορεί να εμπλακεί κανένας δήμος (όπως είχε δεσμευτεί ο δήμαρχος Αβδήρων), καθώς το παραχωρητήριο του οικοπέδου έγινε από το Ελληνικό Δημόσιο και μόνο αυτό έχει δικαιώματα παραχώρησης. Συνεπώς, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο Δήμος Αβδήρων εφόσον συνεχίζει να διεκδικεί το ακίνητο, πρέπει να ζητήσει παραχώρηση του οικοπέδου από το ελληνικό δημόσιο, εκτός αν τίθεται νομικό θέμα απώλειας της κυριότητα του οικοπέδου της ΣΕΒΑΘ από το Ελληνικό Δημόσιο


Πηγή: Voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια