GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Ευστρατίου: “Πολύ πιθανόν κάποιοι από αυτούς να μείνουν άνεργοι”

«Ήταν μια από τις καλές πορείες η πορεία της Τετάρτης, βέβαια υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι σε όλο τον δημόσιο τομέα, που αν και ήθελαν να δώσου...

«Ήταν μια από τις καλές πορείες η πορεία της Τετάρτης, βέβαια υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι σε όλο τον δημόσιο τομέα, που αν και ήθελαν να δώσουν το παρόν δεν απέργησαν, γιατί δυστυχώς λόγω των περικοπών είναι πολύ δύσκολο για αυτούς και τις οικογένειες τους να χάνουν ένα ακόμη ημερομίσθιο» ανέφερε ο κ. Χαράλαμπος Ευστρατίου, πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Ξάνθης,  σχολιάζοντας τις απεργιακές κινητοποιήσεις της Τετάρτης και την πορεία που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της πόλης, στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”. 


O κ. Χαρ. Ευστρατίου, μίλησε για τις απεργιακές κινητοποιήσεις της περασμένης Τετάρτης, τα αιτήματα και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, καθώς και το νέο σκηνικό στην αυτοδιοίκηση που διαμορφώνεται με την εφαρμογή του Καλλικράτη.

Με αφορμή τη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, που αλλάζει πλήρως το σκηνικό στις εργασιακές σχέσεις και συμβάσεις, αρκετοί εργαζόμενοι της πόλης μας βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την έντονη αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο. «Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Είδαμε και στην απεργία της Τετάρτης, ότι ο κόσμος άρχισε να συμμετέχει στις απεργίες και πιστεύουμε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα συμμετέχουν περισσότεροι συνάδελφοι. Ο κόσμος έχει αρχίσει και ξεσηκώνεται γιατί είναι πολύ δύσκολο να μην έχεις να πάρεις γάλα στο παιδί σου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ευστρατίου. 

Λίγες μόνο ημέρες μας χωρίζουν πλέον από την πρακτική εφαρμογή του  «Καλλικράτη» στην αυτοδιοίκηση και ο κ. Ευστρατίου αναφέρθηκε στο νέο σκηνικό που διαμορφώνεται, καθώς και στα πιθανά προβλήματα που θα προκύψουν από την εφαρμογή του νέου νόμου. «Όταν ο Καλλικράτης θα επεκταθεί στα σχολεία και θα κλείσουν κάποιες μικρές σχολικές μονάδες, οι μαθητές των οποίων θα μεταφερθούν στα λεγόμενα «μητροπολιτικά» σχολεία, τότε τι θα γίνει με τους δασκάλους; Πολύ πιθανόν κάποιοι από αυτούς να μείνουν άνεργοι» επισήμανε ο κ. Ευστρατίου, ενώ παράλληλα έκανε λόγο και για μια σειρά προτάσεων του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης οι οποίες εάν υιοθετηθούν θα μπορούσαν να βοηθήσουν την τοπική, και όχι μόνο, αυτοδιοίκηση. 

«Η πρότασή μας είναι: σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνουν απολύσεις εργαζομένων, γιατί αυτή τη χρονική στιγμή τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Επίσης πρέπει να βρουν οι πολιτικοί της περιοχής μας, τρόπους για να αναπτυχθεί ο νομός μας και να προτείνουν άμεσες και εφαρμόσιμες λύσεις. Εμείς από τη μεριάς μας, λέμε πως κάποια στιγμή πρέπει και η κεντρική διοίκηση να δει πως υπάρχουν υπηρεσίες που είναι διασκορπισμένες σε διάφορα σημεία του Νομού και να τις στεγάσει όλες μαζί σε ένα σημείο. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μειωθούν κάποιες δαπάνες από τα λειτουργικά έξοδα».

Τέλος ο κ. Ευστρατίου αναφέρθηκε και στη λειτουργία και τη δράση της ΑΔΕΔΥ Ξάνθης λέγοντας μεταξύ άλλων πως «το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ είναι στο πλευρό όσων συναδέλφων έχουν πρόβλημα αυτή την περίοδο. Δείχνουμε τη συμπαράστασή μας όπως μπορούμε και όσο μπορούμε. Οι συνάδελφοί μας μπορούν να επισκέπτονται το τμήμα της ΑΔΕΔΥ και να ενημερώνονται από εμάς, καθώς παράλληλα να μας ενημερώνουν και εμάς τους ίδιους».

Δεν υπάρχουν σχόλια