GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Κλείνουν τα πρατήρια καυσίμων το ένα μετά το άλλο

Για την αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των πρατηριούχων Ξάνθης, καθώς και...

Για την αδικαιολόγητη αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος των πρατηριούχων Ξάνθης, καθώς και την οικονομική δυσπραγία στην αποπληρωμή των έως τώρα υποχρεώσεων πολλών νοικοκυριών, μίλησε ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών και Πρατηριούχων Ξάνθης, κ. Γιάννης Σιούτας, στον Ρ/Σ Ξάνθη FM100 και την εκπομπή “Σχολιάζοντας την Καθημερινότητα”.

«Έχει δυο βδομάδες τώρα που η τιμή του πετρελαίου ανεβαίνει καθημερινά. Αισίως πουλάμε σήμερα 73 λεπτά και πάνω, ενώ την προηγούμενη εβδομάδα πουλούσαμε 67 με 68 λεπτά» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούτας, ο οποίος σχολιάζοντας αυτή την κατάσταση δήλωσε πως «η αύξηση αυτή είναι αδικαιολόγητη. Δεν υπάρχουν λόγοι που να συντρέχουν για να ανεβεί η τιμή του πετρελαίου σε αυτά τα επίπεδα».

Η καλπάζουσα αύξηση της τιμής του πετρελαίου έχει οδηγήσει πολλούς συμπολίτες μας σε αγορές με πίστωση, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης. Παράλληλα, η οικονομική δυσπραγία των περισσότερων κατοίκων έχει επιφέρει αλυσιδωτές επιπτώσεις στον κλάδο των πρατηριούχων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σιούτας «κάποιοι συνάδελφοι μου έχουν οδηγηθεί στο κλείσιμο επειδή δεν μπορούν να μαζέψουν τα ανεξόφλητά τους. 

Είναι πολλά τα πρατήρια που υπολειτουργούν αυτή τη στιγμή, δηλαδή δεν παίρνουν πετρέλαιο θέρμανσης και παίρνουν μόνο αμόλυβδη ή παίρνουν μόνο πετρέλαιο και δεν παίρνουν  αμόλυβδη. Όπως καταλαβαίνετε αυτό σημαίνει ότι δεν λειτουργούν κανονικά», ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε πως «σίγουρα υπάρχουν και φαινόμενα μπαταξήδων, οι οποίοι δεν θέλουν να πληρώσουν, πάντα υπήρχαν τέτοια φαινόμενα, αλλά αυτά είναι της τάξεως του 2%. Δυστυχώς έχει δυσκολέψει η κατάσταση, καθώς ο κόσμος αντιμετωπίζει προβλήματα και αδυνατεί να αποπληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Μπορεί μέχρι στιγμής ο καιρός να μην έχει δείξει το τσουχτερό του πρόσωπο, ωστόσο οι μετεωρολογικές προβλέψεις για τις επόμενες ημέρες μιλούν για μια σταδιακή επιδείνωση της θερμοκρασίας και είναι πολύ πιθανόν μέσα στις επόμενες ημέρες να αισθανθούμε το κρύο πολύ πιο έντονα. Ο κ. Σιούτας ανέφερε μεταξύ άλλων πως οι πρατηριούχοι μπορούν σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσουν τους συμπολίτες μας, κάνοντας μερικές ευκολίες στον τρόπο αποπληρωμής του πετρελαίου, ωστόσο επισήμανε πως και οι ίδιοι οι πρατηριούχοι οφείλουν να είναι συνεπείς απέναντι στις εταιρίες, καθώς εάν δεν αποπληρώσουν τα χρέη τους θα αντιμετωπίσουν σίγουρα προβλήματα. 

«Έχει μεγάλη διαφορά να λες δεν θα δώσω πετρέλαιο με πίστωση επειδή γνωρίζω ότι δεν θα πληρωθώ από το να λες ότι δεν μπορώ να δώσω με πίστωση γιατί κινδυνεύει η ίδια η επιχείρησή μου. Αν εγώ δεν καταφέρω να είμαι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχω και να αποπληρώσω τις επιταγές προς τις εταιρίες, θα με πάνε δικαστικά και θα μου πάρουν την επιχείρηση» δήλωσε ο κ. Σιούτας ενώ συνέχισε λέγοντας «θέλω να δώσω μια συμβουλή στους συμπολίτες μας.  Να καταναλώνουμε το πετρέλαιο με σύνεση, να μην το καίμε τζάμπα για να μπορέσουμε να βγάλουμε τον χειμώνα όλοι μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια