GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


Δεν πωλείται η ΣΕΚΑΠ! Όλοι μαζί να την στηρίξουμε, να την “θωρακίσουμε”

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση πώλησης της εταιρίας» με αυτή του τη φράση ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κ. Δημήτρης Μπράτσος, απάντησε, το μεσημέρι της ...

«Δεν υπάρχει καμία απόφαση πώλησης της εταιρίας» με αυτή του τη φράση ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ, κ. Δημήτρης Μπράτσος, απάντησε, το μεσημέρι της Παρασκευής, σε δημοσιεύματα, που έχουν δει το φως της επικαιρότητας διασκεδάζοντας και φωτίζοντας σε όλες τις περιπτώσεις την σεναριολογία που θέλει να βάλει σε περιπέτειες την καπνοβιομηχανία της ακριτικής Θράκης  και το οποία κάνουν λόγο για «προχωρημένα σχέδια πώλησης» της συνεταιριστικής καπνοβιομηχανίας.

         Στη συνέντευξη που παραχώρησε στα τοπικά μέσα της περιοχής ο κ. Μπράτσος αναφέρθηκε στην οικονομική κατάσταση της καπνοβιομηχανίας, στα νέα προϊόντα της, ενώ παράλληλα ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τα εάν πωλείται ή όχι η ΣΕΚΑΠ. «Καθημερινά δεχόμαστε έναν βομβαρδισμό από δημοσιεύματα, που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον “ξένων” κεφαλαίων για τη εξαγορά της ΣΕΚΑΠ» δήλωσε ο κ. Μπράτσος ενώ λίγο αργότερα ανέφερε πως «η εταιρία μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φάση της ανάκαμψης και τέτοιου είδους δημοσιεύματα βλάπτουν την ανάπτυξή μας».  Δεν παρέλειψε σε αποστροφή του λόγου του, περιφραστικά να ονοματίσει μεγαλοσυμφέροντα που θάθελαν, με την ακούσια ή και εκούσια βοήθεια κυβερνητικών αξιωματούχων να δουν την ΣΕΚΑΠ να … καταρρέει οικονομικά.

        Σύμφωνα με τον κ. Μπάρτσο τα νέα προϊόντα που έχει λανσάρει στην αγορά η ΣΕΚΑΠ, έχουν βρει θετική ανταπόκριση από τους καταναλωτές, γεγονός που έχει βοηθήσει ικανοποιητικά στην οικονομική ανάκαμψη της εταιρίας. Συγκεκριμένα όπως ο ίδιος ανέφερε «οι πολίτες έχουν στηρίξει τα νέα μας προϊόντα και εάν θέλουμε να συνεχίσει να λειτουργεί η ΣΕΚΑΠ, τότε πρέπει όλοι να στηρίξουμε την παραγωγή της». Με σύνθημα του «όχι όποιο και όποιο, μόνο Ντόπιο», ο κ. Μπράτσος επισήμανε πως στην περίοδο οικονομικής κρίσης που διανύουμε οι πολίτες πρέπει να στηρίξουν την Ελληνική οικονομία, και κατ’ επέκταση την οικονομική ανάκαμψη της χώρας μας, επιλέγοντας προϊόντα ελληνικής προέλευσης.

         Η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ πέρασε στο πρόσφατο παρελθόν από μια φάση αναπτυξιακής δυσπραγίας, καθώς τα σκληρά οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης σε συνδυασμό με τη διαρκή αύξηση του φόρου καπνού και του Φ.Π.Α., προκάλεσαν αλυσιδωτές επιπτώσεις στα οικονομικά της εταιρίας. «Όλες αυτές οι αυξήσεις και οι οικονομικές επιβαρύνσεις δεν φτάνουν στους καταναλωτές των προϊόντων μας, γιατί η εταιρία απορροφά φόρους δέκα εκατομμυρίων ευρώ που αποδίδει στο κράτος από δικά της κεφάλαια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπράτσος κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «παρόλα αυτά, σε όλους αυτούς που έλεγαν ότι θα κλείσει η ΣΕΚΑΠ μέχρι τον Δεκέμβριο, εμείς σήμερα απαντάμε πως δεν κλείνουμε».

Αυτή την περίοδο η συνεταιριστική καπνοβιομηχανία βρίσκεται πολύ κοντά σε μια σημαντική εμπορική συμφωνία, η οποία εάν ολοκληρωθεί θα αποτελέσει μια σημαντική ανάσα για τα οικονομικά της εταιρίας καθώς όπως δήλωσε ο κ. Μπράτσος «το μόνο πράγμα που μας απασχολεί είναι το πώς θα βγει η εταιρία μας από τον φαύλο κύκλο του χρέους της. Αυτή τη στιγμή μια συνεργασία ύψους εκατό εκατομμυρίων ευρώ βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο και εάν πέσουν και οι υπογραφές τότε θα βοηθηθεί σημαντικά η ΣΕΚΑΠ».

      Ο πρόεδρος της ΣΕΚΑΠ τόνισε παράλληλα πως είναι δεδομένη η πολιτική στήριξη προς την εταιρία και πως η λειτουργία της αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να την χαρακτηρίσει ως προβληματική επιχείρηση. «Για μένα προβληματική επιχείρηση είναι αυτή που μπορεί να παράγει και αλλά δεν έχει αγορά να διαθέσει τα προϊόντα της. Στην περίπτωσή μας δεν ισχύει κάτι τέτοιο» επισήμανε ο κ. Μπράτσος.

Δεν υπάρχουν σχόλια