GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


“Μες την καλή χαρά” ολοκληρώθηκε η ζωή του Δήμου Βιστωνίδας

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βιστωνίδας, ο οποίος από 01/01 του 2011 παύει να υφίσταται ως δήμος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα ...

Το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Βιστωνίδας, ο οποίος από 01/01 του 2011 παύει να υφίσταται ως δήμος, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στο πνευματικό κέντρο της Γενισέας.



   Με 21 θέματα στη ημερήσια διάταξή του, εκ των οποίων τα 3 τέθηκαν με τον χαρακτηρισμό «εκτός ημερήσιας θεματολογίας», ολοκλήρωσε τον κύκλο των δημοτικών συμβουλίου του ο Δήμος Βιστωνίδας, παραδίδοντας νοερά τη σκυτάλη στον νεοσύστατο Δήμο Αβδήρων. Χωρίς ιδιαίτερες εντάσεις και συγκρούσεις, τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ενέκριναν τα 20 από τα 21 θέματα, που στο σύνολο τους αφορούσαν μικρό-αναπλαστικά έργα σε διάφορους οικισμούς του Δήμου ή σχετίζονταν με διορθωτικές αλλαγές στον πολεοδομικό ιστό των οικισμών.

   «Αισίως φτάσαμε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, η οποία αφενός είναι η τελευταία του παρόντος δημοτικού συμβουλίου και αφετέρου είναι και η τελευταία του Δήμου Βιστωνίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά στον «Ακ.» ο δήμαρχος Βιστωνίδας κ. Νικόλαος Ζλάτκος, ενώ συνέχισε λέγοντας πως «τα αισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχει και η απογοήτευση και η λύπη και η χαρά». Παράλληλα ο απερχόμενος δήμαρχος του Δήμου Βιστωνίδας έκανε έναν σύντομο απολογισμό της θητείας του ως δήμαρχος επισημαίνοντας πως «Δεν έκανα ποτέ διακρίσεις στους πολίτες, συμπεριφέρθηκα πάντα με την πρέπουσα προσοχή. 
  Όλοι γνωρίζουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση του Δήμου, που είχα παραλάβει το 2006 από τον απερχόμενο τότε δήμαρχο κ. Τσολακίδη, αλλά και συγχρόνως την κακή οργανωτική κατάσταση του Δήμου, καθώς και το πόσο αγωνίστηκα για αυτόν τον Δήμο» ενώ δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι «αυτά που σήμερα ο Καλλικράτης ζητάει από έναν Δήμο, ο Δήμος Βιστωνίδας τα έχει σε επάρκεια. Φέτος ήμασταν μέσα στους 7 Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, που παρουσίασαν θετικό ισολογισμό και αυτό νομίζω ότι τα λέει όλα».

   Το παρόν στην αίθουσα της συνεδρίασης, έστω και για μερικές λεπτά, έδωσε και ο νέο-εκλεχθής δήμαρχος του Δήμου Αβδήρων, κ. Βασίλης Τσολακίδης. «Η εμπειρία αυτή με τον νέο δήμο είναι πρωτόγνωρη για μένα, ωστόσο γνωρίζεται ότι έχω αρκετά χρόνια στην τοπική αυτοδιοίκηση και ήμουν αυτός που ξεκίνησε τον Καποδίστρια. Όλα αυτά συνηγορούν ως προς το ότι έχω την κατάλληλα εμπειρία και φυσικά τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου έχουμε διάθεση για εργασία, παρόλο που τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα» ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσολακίδης στον «Ακ.», σχολιάζοντας το νέο σκηνικό που διαμορφώνεται στην τοπική αυτοδιοίκηση με την εφαρμογή του Καλλικράτη, ενώ λίγο αργότερα πρόσθεσε πως «θέλω να πιστεύω ότι μέσα από αυτή την αλλαγή θα βγεί κάτι καλό και για τον τόπο μας, αλλά και γενικότερα για την χώρα μας. 
Με τον Καλλικράτη αλλάζουν πάρα πολλά και πρέπει να προετοιμαστούμε για όλα αυτά που θα αντιμετωπίσουμε». Παράλληλα ο κ. Τσολακίδης αναφέρθηκε και στα αναπτυξιακά χαρακτηριστικά του Δήμου Αβδήρων, που σχετίζοντας όπως ο ίδιος ανέφερε με την αξιοποίηση του θαλάσσιου πλούτου (λιμάνια, θάλασσες, παραλίες, ζεστά νερά) και την αγροτική παραγωγή, λέγοντας πως «όλα αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του Δήμου και θα προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε και να τα αναδείξουμε, ώστε να αναπτυχθεί ο τόπος μας. Ελπίζουμε πως μέσα στο πρώτο εξάμηνο θα έχουμε ολοκληρώσει την εγκατάσταση των υπηρεσιών μας και πως θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε τα καθημερινά προβλήματα του πολίτη».

Γιώργος Μαυρίδης


Δεν υπάρχουν σχόλια