GRID_STYLE
TRUE

Classic Header

{fbt_classic_header}

ΠΗΓΗ Α.Ε

ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ:

latest

ISTIKBAL


5ο φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα. Το  Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,  το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκη...

Ξεκινάει σήμερα το απόγευμα.

Το  Κινηματογραφικό Εργαστήρι του Ιδρύματος Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης,  το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας Δράμας – Καβάλας - Ξάνθης διοργανώνουν από σήμερα (Τρίτη 14) έως και την Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010, το 5ο φεστιβάλ Γαλλικού Κινηματογράφου στην Ξάνθη. 

Αναλυτικό πρόγραμμα προβολών:

Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

* Ώρα 19:00 Έναρξη Φεστιβάλ-Χαιρετισμοί
* Προβολή της ταινίας, «Un prophète-Ο Προφήτης» Σκηνοθεσία: Jacques Audiard. Σενάριο: Jacques Audiard (ΦΩΤΟ), Thomas Bidegain, Abdel Raouf Dafri, Nicolas Peufaillit Hθοποιοί: Tahar Rahim, Niels Arestrup, Adel Bencherif.

Καταδικασμένος  σε 6 χρόνια φυλάκιση, ο Μάλικ δεν  μπορεί ούτε να διαβάσει, ούτε να γράψει. Φτάνοντας  στη φυλακή είναι μόνος, μόλις 19 ετών, αλλά μοιάζει νεότερος και πιο εύθραυστος από τους υπόλοιπους κατάδικους. Τον προσεγγίζει ο αρχηγός μιας συμμορίας φυλακισμένων και του αναθέτει κάποιες "αποστολές". Μέσα από αυτές, ο νεαρός Μάλικ σκληραγωγείται και κερδίζει την εμπιστοσύνη του αρχηγού της συμμορίας. Παράλληλα όμως, διατηρεί τα δικά του κρυφά σχέδια, που τολμά να φέρει εις πέρας.

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

* Ώρα 19:00-Προβολή της ταινίας, «Micmacs à tire-larigot-Μικροαπατεώνες στα δύσκολα» Σκηνοθεσία: Jean-Pierre Jeunet. Σενάριο: Jean-Pierre Jeunet, Guillaume Laurant Hθοποιοί: Dany Boon, André Dussollier, Nicolas Marie, Jean Pierre Marielle.

Ένας  άντρας και οι φίλοι  του καταστρώνουν ένα περίπλοκο  και ιδιόρρυθμο σχέδιο, με στόχο να καταστρέψουν δύο ισχυρούς κατασκευαστές όπλων. Μια σειρά από ερωτήματα προκύπτουν και ζητάνε απάντηση: Είναι καλύτερο να ζεις με μια σφαίρα σφηνωμένη στο κεφάλι σου, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει ότι μπορεί να πεθάνεις ανά πάσα στιγμή; Θα ήταν καλύτερο να βγάλεις τη σφαίρα και να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου ως φυτό; Οι ζέβρες είναι λευκές με μαύρες λωρίδες ή μαύρες με λευκές λωρίδες; Μπορεί να μεθύσεις... τρώγοντας βάφλες; Μπορεί μια γυναίκα να χωρέσει μέσα σε ένα ψυγείο; Αυτά και άλλα πολλά "κουφά" ερωτήματα θα βρουν τις απαντήσεις τους στην ταινία αυτή.

 * Ώρα 21.00, Προβολή της ταινίας, «Le Herisson-Η γοητεία του Σκαντζόχοιρου» Σκηνοθεσία–Σενάριο: Mona Achache Hθοποιοί: Josiane Balasko, Garance Le Guillermic, Togo Igawa ( Kakuro Ozu ) , Anne Brochet, Ariane Ascaride

Η μικρή Παλομά προγραμματίζει να αυτοκτονήσει τη μέρα των 12ων γενεθλίων της, αποφασισμένη να μην καταλήξει δυστυχής και «περιορισμένη σαν χρυσόψαρο», όπως λέει η ίδια, όταν μεγαλώσει. Στο μεταξύ καταγράφει με την κάμερα της στιγμές της καθημερινότητάς της, κρατώντας ένα είδος ημερολογίου των τελευταίων 165 ημερών που έχει αποφασίσει πως της απομένουν. Απίστευτα ευφυής και με επίγνωση της σπάνιας εξυπνάδας της, νιώθει να περιορίζεται μέσα στην μεγαλοαστική αλλά κατά βάση κενή οικογένειά της.

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

* Ώρα 19:00-Προβολή της ταινίας, «Le petit Nicolas - Ο ΜΙΚΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΣ» Σκηνοθεσία: Laurent Tirard. Σενάριο: Laurent Tirard; Grégoire VIgneronHθοποιοί: Valérie Lemercier, Kad Merad, Sandrine Kiberlain

Ο μικρός Νικόλας ζει  μια ήσυχη ζωή. Οι γονείς του τον αγαπούν, περνάει πολύ καλά με τους φίλους του και δε θέλει να αλλάξει τίποτα ... Μια μέρα όμως, ο Νικόλας ακούει μια συζήτηση ανάμεσα στους γονείς του που τον κάνει να πιστέψει ότι η μητέρα του είναι έγκυος. Πανικοβάλλεται και φαντάζεται το χειρότερο: σε λίγο θα υπάρχει ένας μικρός αδερφός που θα μονοπωλήσει το ενδιαφέρον σε βαθμό που οι γονείς του δε θα ασχολούνται μαζί του και μπορεί ακόμα και να τον εγκαταλείψουν στο δάσος σαν τον Κοντορεβυθούλη ...  

* Ώρα 21.00, Προβολή της ταινίας, «Le Premier Jour du reste de ta vie-Η πρώτη μέρα της υπόλοιπής ζωής σου»Σκηνοθεσία-Σενάριο: Remi Bezançon Hθοποιοί: Jacques Gamblin, Zabou Breitman, Déborah François
     
H Marie-Jeanne και ο Robert Duval έχουν τρία παιδιά: τον Albert, τον Raphaël και τη Fleur. Το πορτρέτο της οικογένειάς τους, δοσμένο μέσα από μόνο πέντε ξεχωριστές μέρες που απλώνονται σε διάστημα δώδεκα χρόνων. LE PREMIER JOUR DU RESTE DE TA VIE, ή πέντε καθοριστικές μέρες στη ζωή μιας πενταμελούς οικογένειας, πέντε μέρες πιο σημαντικές από τις υπόλοιπες. Μετά από κάθε τέτοια μέρα τίποτα πια δεν θα είναι όπως την προηγουμένη.

Οι  προβολές θα πραγματοποιηθούν στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» στην οδό 12 Αποστόλων και Οδυσσέως Ανδρούτσου στην Ξάνθη.
Η είσοδος είναι  ΔΩΡΕΑΝ για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια